RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 09/04/2022

Vuit jornades que poden pagar el salari d'RDT

L'Espanyol es juga més de cinc milions pels drets televisius en aquest tram final

2 min
La posició final a la Lliga pot ajudar a pagar el salari de RdT, que torna contra el Celta

BarcelonaDesprés de deixar encarrilada la permanència al març i de veure com les opcions europees s’esfumaven gairebé per complet amb la derrota al Reale Arena, l’Espanyol inicia aquest diumenge contra el Celta (16.15 h, M. LaLiga) un tram final de campionat en el qual, malgrat que pugui semblar que no tindrà res en joc, el seu rendiment tindrà efectes molt importants de cara al futur. 

Més enllà de si la setena posició acaba donant accés a Europa (seria així si el guanyador de la Copa, el Betis o el València, acaba entre els sis primers classificats), la diferència en termes econòmics que tindria per a l’Espanyol finalitzar setè o dissetè equivaldrà aquest curs a poc més d'uns cinc milions d’euros; o, cosa equivalent, tenir pagat el sou més elevat de la plantilla blanc-i-blava. Raúl de Tomás cobra prop d’uns 4,5 milions d’euros bruts cada any. És el jugador periquito més decisiu, però també el que genera més despesa salarial.

Aquesta variació d’ingressos rau en la diferència en la mitjana ponderada que obtindria el club blanc-i-blau pel que fa a la partida econòmica que reparteix la Lliga als clubs en funció de la seva classificació. La competició preveu repartir, per a aquest curs, uns 1.486 milions d’euros entre el total de clubs de Primera. D’aquesta xifra, un 25% (serien uns 371 milions aquest any) es distribueix en funció de la posició que cada equip ha obtingut en les cinc últimes temporades. 

Segons els càlculs que ha fet l’ARA, a l’Espanyol, per aquest concepte, li correspondrien uns 8,9 milions d’euros, aproximadament, si finalitza en la posició que ocupa actualment (12è). Escalar un lloc i quedar 11è suposaria, només per la temporada en curs, ingressar uns 9,2 milions, cosa que suposaria un increment d’uns 320.000 euros. Cada posició de més o de menys també tindria efectes en els quatre anys posteriors. Caure un lloc (finalitzar 13è) implicaria baixar fins als 8,5 milions, uns 330.000 euros menys. Més significatives, però, serien les diferències en el cas de quedar setè (cobraria uns 12,4 milions, 3,5 més dels que rebria si acaba on està ara) o dissetè (7,2 milions, prop d'1,6 milions menys dels que tindria ara). 

El tram final de Lliga, per tant, serà cabdal per a l’Espanyol econòmicament. En les últimes vuit jornades, els blanc-i-blaus jugaran contra cinc equips immersos en aquesta lligueta que va del setè al dissetè. Després del Celta, amb qui està empatat a 36 punts, els de Vicente Moreno també s’enfrontaran al Rayo Vallecano (33), l'Osasuna (38), el València (41) i el Granada (29). Uns compromisos clau que poden servir per pagar el salari d'RDT, el futbolista de la plantilla amb més mercat i que, alhora, apuja el nivell d'atac de l'equip.

De Tomás, novetat de la llista

El punta madrileny serà la gran novetat a la llista de Vicente Moreno per jugar contra el Celta. Després de ressentir-se d'uns problemes físics en una espatlla en la concentració amb la selecció espanyola, De Tomás va perdre's el partit contra la Reial Societat. "No estarà al 100%, però a veure si pot jugar una estona o, fins i tot, si pot sortir de titular", va dir el tècnic espanyolista, que no va donar més pistes sobre qui serà el punta que sortirà d'inici.

stats