Atletisme
Esports 15/03/2013

Jaume Leiva aspira a córrer els 42 quilòmetres de la Marató de Barcelona en menys de 8.000 segons

L'atleta terrassenc buscarà aquest diumenge la marca que li permetria disputar els Mundials d'Atletisme a Moscou

àlex Gozalbo
1 min
Marc Roig, Jaume Leiva i Pablo Villalobos

BarcelonaJaume Leiva, actual campió d'Espanya de Mitja Marató, disputarà aquest diumenge la Marató de Barcelona disposat a assolir la seva marca personal en la distància. "He entrenat molt fort i arribo en molt bones condicions físiques. El meu objectiu serà assolir les 2 hores i 13 minuts, la marca que em donaria entrada per disputar els Mundials d'Atletisme que tindran lloc aquest estiu a Moscou", diu l'atleta terrassenc, que haurà de córrer els 42 quilòmetres i 195 metres en menys de 8.000 segons.

"El meu repte no és tan ambiciós. Crec que encara no estic a aquest nivell, però sempre has d'estar preparat perquè mai saps quan et respondran les cames. Cada marató és diferent i te l'has de prendre amb respecte. Arribo en bona forma, després d'aconseguir la meva millor marca personal a la Mitja Marató de Barcelona, tot i que ja veurem com evoluciona la cursa", opina Marc Roig.

Pablo Vilallobos serà una de les llebres de la cursa. "La idea serà ajudar el Jaume i el Marc durant els primers 21 quilòmetres portant un ritme constant i arribant al punt de la mitja marató amb un temps d'una hora i sis minuts, més o menys", explica l'extremeny.

Joseph Kimeli Lagat és el gran favorit a endur-se la victòria en una cursa en què Abraham Keter, Linus Maiyo, Peter Kariuki Wanjiru, George Ngetich, Joash Mutai i Martin Kiprugut Kosgei també hi tindran molt a dir.

Irene Mogaka és la favorita en categoria femenina.

stats