DAKAR
Esports 06/01/2018

Sam Sunderland guanya la primera etapa del Dakar en motos

Al-Attiyah s'imposa en l'etapa inicial en la categoria de cotxes

Ara
1 min
Sam Sunderland, guanyador de la primera etapa del Dakar en motos

BarcelonaAquest dissabte ha començat a Lima el ral·li Dakar, que ha disputat una etapa inicial per començar a escalfar motors. El britànic Sam Sunderland, en motos, i el qatarià Nasser al-Attiyah, en cotxes, han estat els primers vencedors i els líders provisionals de la general.

En motos, Sunderland ha completat els 31 quilòmetres de l'especial entre Lima i Pisco amb un temps de 20 minuts i 56 segons, a 32 segons del francès Van Beveren i a gairebé un minut del xilè Pablo Quintanilla. Joan Barreda ha estat cinquè a més d'un minut. Laia Sanz ha estat 12a, a 3:15 minuts del primer, en una jornada propícia per a ella, tot i arrossegar un virus estomacal.

"Era una etapa molt perillosa perquè el sol estava molt alt, costava llegir el terreny i hi havia dunes molt tallades. De fet, al quilòmetre dos o tres ja he vist l'helicòpter aturat per atendre un pilot accidentat en una duna tallada. Tenia molt clar que calia anar tranquil·la i això potser m'ha beneficiat perquè hi havia un punt de pas complicat que he trobat bé, i hi ha gent que se l'ha saltat", ha explicat la catalana.

Al-Attiyah mana en cotxes

En cotxes, el primer líder és Al-Attiyah, que ha fet el recorregut en 21:51 minuts. L'holandès Bernhard ten Brinke ha estat segon a 25 segons, i el peruà Nicolás Fuchs, tercer a 34. Nani Roma, a gairebé un minut, ha acabat la primera especial en cinquena posició.

stats