Futbol Català
Esports 15/09/2011

La Copa Federació compta amb tres títols catalans

Santboià i Pobla de Mafumet disputaran el proper mes d'octubre la darrera eliminatòria catalana d'aquesta competició oficial d'àmbit estatal

Redacció
1 min
La Copa Federació

BarcelonaEl sorteig de la primera eliminatòria de la Copa Federació va designar que el CF Pobla de Mafumet s'hagi de veure les cares amb el Santboià. L'anada es disputarà el dia 5 d'octubre a Sant Boi, mentre que el 19 del mateix mes es jugarà la tornada al municipal poblenc. Aquesta serà la final de la fase catalana de la competició abans de fer viatjar un dels dos equips per la geografia espanyola.

La Copa Federació és una competició de futbol disputada anualment pels clubs de la Segona Divisió B i la Tercera Divisió que no hagin accedit per la seva posició a disputar la Copa del Rei o que hagin quedat eliminats en la primera ronda i, voluntàriament, s'hagin inscrit a la competició. Es juga mitjançant eliminatòries a doble partit, incloent la final. Es disputa en dues fases: una primera de caràcter autonòmic i una segona a nivell estatal, en la qual participen els vencedors de cada comunitat més el vencedor de la temporada anterior.

La competició va ser creada el 1945 i fins al 1953 únicament se'n disputar cinc edicions, amb finals a partit únic. Novament es va restaurar el 1993. El Puertollano és l'equip que més vegades l'ha guanyat, fent-ho en tres ocasions. El Sabadell (2000), el Badalona (2004) i el Mataró (2005) són els equips catalans que la tenen a les seves vitrines.

stats