Barça

"He fet tot el possible per quedar-me. El club, no ho sé"

Un Leo Messi emocionat assegura que s'havia "rebaixat el sou un 50%"

4 min
Leo Messi en la roda de premsa per despedir-se del FC Barcelona. Barça

Leo Messi no podia contenir les llàgrimes just en el moment de sortir a parlar a l'Auditori 1899 del Camp Nou. En només uns dies, quan tot semblava preparat perquè el davanter argentí rubriqués el contracte per renovar amb el Barça, veia com s'acabava definitivament la seva relació amb el conjunt blaugrana. Acompanyat dels 35 trofeus que ha guanyat amb la samarreta culer, acompanyat de la seva família, del president Joan Laporta i de la majoria de directius, de l'entrenador Ronald Koeman i de la primera plantilla blaugrana, i també d'excompanys com Carles Puyol o Xavi Hernández, el futbolista ha donat la seva versió sobre el comiat.

"Aquest no és el comiat que m'hauria agradat tenir"

A Messi li ha costat arrencar. Ha estat uns minuts dret, eixugant-se les llàgrimes amb un mocador que li ha donat la seva dona. Al final ha començat el discurs, amb unes primeres paraules que gairebé no s'entenien, fruit de l'emoció. "El dia del burofax tenia molt clares les coses i sabia què volia dir. Ara, no. Porto dies donant-hi voltes. Em costa dormir. Pensava que em quedaria en aquest club que estimo". Messi havia trencat a plorar i li costava expressar-se amb clarividència. Un discurs inicial que ha valgut l'ovació de l'Auditori. Un petit respir abans de seguir amb el torn de preguntes.

"He fet tot el possible per quedar-me. El club, no ho sé"

Tothom es pregunta el perquè d'aquest final. I Messi només ha aclarit els dubtes a mitges. Ha donat validesa a la versió que ja va donar Joan Laporta divendres, explicant que l'acord estava fet però que al final es trenca perquè la Lliga no n'autoritza la inscripció. Això sí, la sensació és que Messi, tot i que no ha volgut culpar directament ningú, ha donat a entendre que s'esperava un últim gest per part del Barça, com si l'entitat no hagués fet tot el possible. "He fet tot el possible per quedar-me. El club, no ho sé".

Aplaudiment després de la roda de premsa de Leo Messi.

"Vaig rebaixar-me el sou un 50%"

De totes maneres, Messi ha evitat cap crítica directa al club ni a la directiva de Joan Laporta. Al contrari, ha explicat que es va reunir amb el nou president després de les eleccions i que, acabat aquell dinar, estava "convençut que seguiria". "El meu contracte no seria un problema", deia l'argentí. "M'havia rebaixat el sou un 50%", afegia en referència a un últim contracte que, al final, no s'ha signat. "He llegit moltes coses aquests últims dies, com que el Barça m'havia demanat un 30% extra de rebaixa. Això no és cert. No em van demanar res més", comentava Messi.

"El PSG? A hores d'ara no tinc res tancat amb ningú"

Ara només queda pendent que Leo Messi tingui un altre club que el fitxi. I qui està més ben posicionat és el París Saint-Germain. A la capital francesa ho donen per fet i el davanter, indirectament, ha reconegut que l'acord és proper tot i assegurar que "a hores d'ara" no té "res tancat amb ningú". De fet, el futbolista ha comentat que, quan el Barça va emetre el comunicat confirmant que no seguiria, "molts clubs" es van interessar per la seva situació, i ha detallat que el PSG n'era un. En paral·lel, ha respost sobre una fotografia que s'havia fet viral a les xarxes, fa uns dies, a Eivissa amb jugadors del conjunt francès. "Allò va ser una coincidència, perquè Neymar era allà i vam quedar per veure'ns. Van fer-me broma, dient que anés a París. En aquell moment no sabia que passaria tot això", ha afegit.

"Em queda l'espina de no haver guanyat alguna Champions més amb el Barça"

Leo Messi ha reconegut que li ha quedat "l'espina de no haver guanyat alguna Champions més" al conjunt blaugrana, i ha posat d'exemple dues temporades en què ho va tenir "molt a prop", les temporades en què va perdre les semifinals contra el Chelsea (2012) i el Liverpool (2019). Ara, a París, buscarà ampliar el seu palmarès, si pot ser amb l'orelluda. "Espero aconseguir-ne alguna altra al pròxim club".

Roda de premsa de Messi pel seu comiat del club.

"Seguiré competint fins que pugui"

Preguntat sobre el seu futur com a jugador, més enllà del club on jugui, Leo Messi ha dit que té corda per estona. Quanta estona? "La veritat és que no sé quants anys puc seguir. Dependrà del físic. Gràcies a Déu no he tingut lesions greus en la meva carrera. Jugaré fins que pugui. Hi ha molts companys que em diuen que després d'això [retirar-se], el dia a dia és molt dur. Seguiré competint fins que pugui".

"Va ser una galleda d'aigua freda. No m'ho esperava"

Messi tornava de vacances aquesta setmana convençut que s'incorporaria als entrenaments i que aquest diumenge ja seria amb l'equip, per a la presentació oficial el dia del Gamper. L'argentí no ha concretat quin dia i a quina hora sap que tot se'n va en orris, però sí que ha comentat que la notícia li va caure "com una galleda d'aigua freda". "No m'ho esperava. Estem intentant assimilar-ho com podem. Ara aquí se'm fa difícil i potser quan me'n vagi a casa potser encara serà pitjor... però amb el temps em passarà una mica tot això", ha comentat. L'argentí, que tenia a la seva esquerra els 35 trofeus que ha guanyat amb el Barça, ha dedicat els seus últims minuts a les instal·lacions del Camp Nou per fer-s'hi fotografies. Un acte privat en què s'ha fet fora la munió de periodistes i mitjans que cobrien la roda de premsa de comiat i que, anecdòticament, han hagut d'enllestir la feina a les escales exteriors de l'auditori.

"Com va dir Laporta, el club sempre és més important que qualsevol"

En la seva línia d'explicar els seus sentiments, Messi ha resumit el seu estat d'ànim: "L'any passat volia marxar, i aquest no. Per això estic trist", comentava el davanter, que donava validesa, també, a una de les sentències que va esgrimir el president Joan Laporta quan explicava els motius pels quals l'entitat s'havia plantat. "El Barça és un gran club i segur que vindran més jugadors. Com va dir Laporta, el club sempre és més important que qualsevol".

Creus que el Barça fa bé renunciant a renovar Messi?
stats