Gimnàstica

Simone Biles reapareix amb una victòria èpica i emotiva a l'US Classic

"Ara crec una mica més en mi", diu la gimnasta nord-americana

M.M.
2 min
Simone Biles, exultant després de guanyar l'US Classic

BarcelonaUna mica més de dos anys. En concret, 732 dies. El temps que ha passat des que Simone Biles s'acomiadava de la competició fins que la brillant gimnasta tornava a escena. I el retorn no podia ser millor. La nord-americana s'ha adjudicat la victòria a l'US Classic de Chicago amb una actuació sòlida i convincent en els exercicis de barres asimètriques, equilibri, salt i terra. "Ara crec una mica més en mi", deia exultant després de pujar al graó més alt del podi.

Les problemes de salut mental havien allunyat Biles de l'esport d'elit. Va ser als Jocs de Tòquio, on va esclatar tot. Una desconnexió a l'exercici de salt, on tothom s'esperava que guanyaria amb la gorra. Va acabar renunciant als exercicis individual, de terra, salt i asimètriques. I tan sols va acceptar participar a la barra, en què va aconseguir el bronze. Des de llavors, la set vegades medallista olímpica -amb quatre ors- s'havia centrat en el seu benestar mental.

El retorn va ser mediàtic i multitudinari. I Biles, lluny d'encongir-se, feia aixecar els espectadors del NOW Arena de Hffman Estates, als afores de Chigago. Un triomf brillant amb 59.100 punts i 5.000 d'avantatge sobre Leanne Wong, segona. Les graderies, plenes a vessar, no s'esperaven que als 26 anys tornés a competir amb aquest estat de forma.

Els Jocs de París a l'horitzó

"Ha estat genial, després de tot el que ha passat els últims anys. Tothom donant-me suport, amb pancartes. M'ha arribat al cor, que seguissin creient amb mi. He tornat i he fet a fer el que m'agradava, estic molt feliç pel resultat", dia Biles en declaracions a la cadena NBC. Guanyat l'US Classic, el proper repte és preparar-se per al Campionat Nacional dels Estats Units. "I després, ja es veurà". Els Jocs Olímpics de París són l'estiu vinent.

stats