Esports 20/02/2021

La societat de sempre decanta el derbi (1-0)

Embarba i De Tomás donen a l'Espanyol la victòria davant d'un Sabadell combatiu

i
ROGER REQUENA
2 min
De Tomás celebra el gol del triomf contra el Sabadell

L’Espanyol dormirà unes hores líder gràcies a l’efectivitat de la seva societat madrilenya, que ha decantat un disputat derbi contra el Sabadell (1-0). La parella atacant per excel·lència dels espanyolistes, Embarba i De Tomás, segueix justificant sobre la gespa la milionària inversió realitzada per ells ara fa poc més d’un any. No van aconseguir evitar el descens, però si els blanc-i-blaus acaben pujant serà, en bona mesura, gràcies als seus gols i assistències. 

El punta és el segon màxim golejador de la categoria, amb 15 dianes, mentre que l’extrem és el màxim assistent, amb vuit passades de gol. Ells dos han cuinat un córner que ha trencat la resistència defensiva del Sabadell, que només ha cedit en una jugada aïllada a pilota aturada. Els arlequinats han sumat la primera derrota d’aquest 2021 després de completar una de les millors actuacions d’aquesta temporada. No han pogut puntuar en la seva estrena a l’RCDE Stadium, però en marxen amb la plena convicció que el camí que segueixen és l’adequat per acabar assolint la permanència a final de temporada. 

Al Sabadell només li ha faltat una mica d’encert en atac, perquè futbolísticament ha compromès durant molts minuts un Espanyol que no ha sabut com fer-li mal i que ha arribat a patir alguns avisos per banda visitants. El més clar, un gol anul·lat a Guruzeta per fora de joc previ de Juan Hernández. Com ja els va passar a la Nova Creu Alta, als blanc-i-blaus els ha tornat a costar un món desfer el sòlid entramat defensiu d’un Sabadell que s’ha blindat a partir de dues línies molt poblades. Els arlequinats no han deixat espais per dins i han dificultat força les centrades espanyolistes poblant la seva àrea amb tres centrals. 

L’Espanyol s’ha vist obligat a ser massa horitzontal i no ha tingut la capacitat per trencar línies visitants. En estàtic, els blanc-i-blaus fa temps que són un equip encotillat en un sistema amb unes posicions i uns rols força fixos. L’ordre que proposa Vicente Moreno dona punts en defensa, però també frena el potencial ofensiu del seu equip, que, malgrat comptar amb un gran ventall d’alternatives ofensives, pateix molt per desequilibrar els partits. 

L’Espanyol fa temps que ha deixat de ser molt superior als rivals de la categoria, però manté l’ofici i l’efectivitat per desencallar cites. Ho va fer a Son Moix i ho ha repetit en un derbi contra un Sabadell que no ha deixat de buscar el gol, tampoc després d’encaixar-lo en l’única acció mal defensada del partit. Una jugada simple però determinant que corrobora que els pressupostos també pesen en una categoria tan igualada.

stats