Esports 21/06/2021

L’Espanyol no tindrà necessitat de vendre jugadors aquest estiu

Els accionistes aproven una ampliació de capital que absorbirà les pèrdues derivades de la pandèmia i del descens

i
Roger Requena
3 min
Membres del consell d'administració de l'Espanyol, durant la junta d'accionistes

La tercera ampliació de capital aprovada durant el mandat de Chen Yansheng permetrà a l’Espanyol afrontar el mercat de fitxatges estiuenc sense la necessitat de vendre jugadors per quadrar comptes. Així ho ha anunciat el director general del club, José María Durán Farré, durant la junta d’accionistes celebrada aquest migdia. 

En la junta s’ha aprovat que Rastar Group converteixi 37,8 milions d’euros concedits al club en forma de préstecs en capital social. El conglomerat empresarial xinès seguirà mantenint el 99,5% de les accions de l’Espanyol –passarà de les 21.176.905 accions actuals a les 27.484.703 que tindrà quan es completi aquest procés– sempre que els accionistes minoritaris facin efectiu el seu dret de subscripció i mantinguin el seu percentatge de participació –que actualment és del 0,5%– completant el segon tram de l’ampliació. 

Rastar Group ha decidit anticipar aquesta operació i fer-la aquest mes de juny perquè computi en un exercici 2020-21 que l’Espanyol tancarà amb pèrdues a causa de la pandèmia, la falta de públic i el descens a Segona. “Aquesta ampliació de capital permetrà absorbir les fortes pèrdues generades en aquest exercici i ens donarà un impuls per afrontar el mercat sense la necessitat econòmica de vendre”, ha puntualitzat Durán Farré. 

Un cop es completi aquesta ampliació, l’Espanyol liquidarà el deute que mantenia amb Rastar Group, però encara arrossegarà un deute net d’entre 30 i 40 milions d’euros. Arran d’aquesta operació, l’entitat blanc-i-blava iniciarà el mercat de fitxatges estiuenc amb un marge negatiu d’entre tres i quatre milions d’euros que esperen corregir amb un bon inici de campanya d’abonaments i aconseguint algun patrocini. “És una xifra que ens dona joc a moure’ns i assumir certs riscos en el mercat”, ha puntualitzat Durán Farré. L’executiu ha obert les portes a anar al mercat per fer-hi “vendes estratègiques” que els permetin obtenir fons per invertir en nous fitxatges. Això si, ha precisat que no preveu gaires moviments fins que acabi l’Eurocopa. 

El director general de l’Espanyol ha destacat l’esforç del propietari del club, que va decidir rebutjar algunes ofertes rebudes per diversos jugadors per no debilitar el projecte. Una iniciativa que ha compensat capitalitzant els préstecs concedits des del novembre de 2019 per reforçar el capital social de l’entitat, que quedarà fixat en un màxim de 165,7 milions d’euros (fins ara era de 127 milions). “És un pas molt important que deixa els diners dins del club”, ha afegit Durán Farré. 

“Amb aquesta aportació de capital, l’Espanyol se situarà entre els cinc clubs de la Lliga amb major capital social. Estarem en un moment econòmic com mai ha tingut el club”, ha afegit.

Chen demana “paciència i humilitat”

“Fa 10 mesos em dirigia als accionistes amb el dolor del descens. Però ens vam esforçar per corregir els errors i fer els canvis necessaris per tornar a Primera”, ha dit Chen Yansheng, que ha fet autocrítica: “En el 120è aniversari hem recollit una lliçó: la humilitat ha de ser-hi sempre a l’hora de treballar, respectant tots els rivals. Les experiències passades ens han de recordar que hem d’actuar amb prudència i humilitat”, ha apuntat. 

El propietari i president de l’Espanyol ha avançat que l’objectiu per a la temporada 2021-22 serà “consolidar l’equip a Primera, però amb l’ambició de guanyar tots els partits”. “Soc conscient del desig dels aficionats d’assolir objectius més alts. Estic més convençut que mai de les nostres possibilitats i oportunitats futures”, ha assegurat Yansheng. El dirigent xinès ha insistit que aquesta ampliació de capital referma el seu compromís amb l’entitat.

stats