Esports 08/11/2019

Terrassa i Amstelveen organitzaran el Mundial d'hoquei herba femení del 2022

La primera fase serà compartida, però les semifinals i la final seran a la ciutat vallesana

Roger Requena
2 min
L'estadi Olímpic de Terrassa serà una de les seus del Mundial d'hoquei herba femení del 2022

TerrassaL'hoquei herba femení català i espanyol estan d'enhorabona. Pocs dies després que la selecció femenina certifiqués la classificació pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, aquest divendres la Federació Internacional d'Hoquei (FIH) ha anunciat que Terrassa i la ciutat holandesa d'Amstelveen seran les dues seus del Mundial d'hoquei herba femení que se celebrarà el 2022, mentre que el Mundial masculí del 2023 es disputarà a la Índia (a Bhubaneswar). La candidatura terrassenca s'ha imposat a Alemanya, Nova Zelanda i Malàisia. La decisió l'ha pres aquest migdia el Comitè Executiu de la FIH a Lausana. Espanya i Holanda, al ser les dues amfitriones, tindran una plaça en aquest mundial.

La gran cita es disputarà entre l'1 i el 17 de juliol. La fase prèvia del mundial femení del 2022 es repartirà entre les dues ciutats. Dues rondes preliminars se celebraran a Amstelveen, mentre que les altres dues es disputaran a Terrassa. El mateix passarà amb els quarts de final: dos en cada país. Les semifinals, el partit pel tercer i quart lloc, i la final, però, se celebraran a Terrassa. Encara no s'ha concretat en quin estadi tindran lloc els partits.

Aquesta designació reconeix i premia la feina que es fa a Terrassa pel que fa a l'hoquei herba. Serà la primera vegada que la capital vallesana aculli una cita com aquesta. No serà, però, el primer mundial que es disputi a Espanya, ja que el 1971 Barcelona va acollir la primera edició masculina, mentre que el 1978 i el 2006 va ser Madrid la ciutat seleccionada per disputar-hi el mundial femení. Les dues ciutats també havien estat seus d'Europeus: en categoria masculina, el 1974 es va disputar a Madrid i el 2003 a Barcelona, mentre que la categoria femenina es va celebrar també el 2003 a Barcelona.

Fins ara, a Terrassa únicament s'hi havien disputat dues grans competicions de seleccions. La primera, els Jocs Olímpics del 1992, va tenir lloc a l'Estadi Olímpic de Terrassa, on ara juga el Terrassa FC. La selecció espanyola femenina hi va aconseguir el que, de moment, és l'únic or espanyol olímpic. Uns anys després també s'hi va celebrar la Champions Trophy. Aquest torneig es va jugar cada dos anys des del 1978 fins al 2012. L'Atlètic Terrassa va ser la seu de l'edició masculina del 2006, on Holanda es va imposar a Alemanya a la final.

stats