HANDBOL
Esports 31/05/2014

El THW Kiel, primer finalista de la 'final four' d'handbol (26-29)

El segon finalista sortirà del xoc entre el Barça i el Flensburg

El jugador del Kiel Gudjon Valur Sigurdsson, celebrant un gol contra el Vezsprem

ColòniaEl THW Kiel s'ha convertit aquest dissabte en el primer finalista de la Lliga de Campions d'handbol després de derrotar a Colònia al MKB - MVM Vezsprem per 26-29, en un partit en què l'espectacular actuació del porter suec Andreas Palicka -44% d'aturades- i el joc de contraatac han estat clau en el triomf alemany.

Al Kiel se li ha entravessat la defensa 6-0 del Vzsprem a l'inici. El porter croat Mirko Alilovic ha començat molt entonat i l'equip hongarès ha aprofitat per prendre el comandament del duel explotant l'efectivitat de l'espanyol Ugalde des de l'extrem (9-7, min. 15).

Alfred Gislason, entrenador del Kiel, ha sol·licitat el seu primer temps mort just després que un desafortunat Johan Sjostrand (18% d'aturades) demanés el canvi al seu company Andreas Palicka a la porteria alemanya. Aquí ha estat una de les claus del xoc, tot i que el seu rival ha explotat el joc amb el pivot croat Renato Sulic per espantar els aficionats alemanys (11-8, min. 20).

Però quan més estava patint, el campió de la Bundesliga ha sabut refer-se. L'entrada en pista de l'internacional alemany Wiencek ha augmentat el seu rendiment defensiu; Palicka ha començat a tocar pilotes (60% d'aturades al primer temps); i l'islandès Sigurdsson ha fet mal al Vezsprem amb els seus gols al contraatac.

En un no res, el Vezsprem ha perdut el seu avantatge. El seu entrenador, l'espanyol Antonio Carlos Ortega, ha demanat temps mort (11-11, min. 23) i ha tornat a pista Chema Rodríguez, Nagy i Sulic per solucionar els problemes en el joc posicional.

A partir d'aquí, la igualtat ha estat màxima fins al descans (13-13). Aquest equilibri s'ha mantingut en l'arrencada del segon acte (16-16, min. 35) fins que el Vezsprem ha tornat a quedar-se sense idees en atac. Cinc minuts sense marcar de l'equip hongarès han donat molt aire a un Kiel que ha explotat la seva millor arma: defensa i contraatac.

Els alemanys, impulsats per les aturades del suec Palicka i els gols dels islandesos Palmarsson i Sigurdson -13 entre tots dos-, han agafat un avantatge de tres gols al marcador (16-19).

A l'últim quart d'hora el Vezsprem s'ha enfonsat. El serbi Momir Ilic, ex del Kiel, ha desaparegut del partit, també el porter Alilovic.

L'equip d'Antonio Carlos Ortega ha mantingut el nivell defensiu, però la seva escassetat d'idees en el joc posicional i l'espectacular actuació de Palicka han donat el pas a un Kiel que torna a la final continental després de caure sorprenentment el passat curs davant l'Hamburg, vigent campió.