Ciclisme - Tour de França
Esports 01/07/2021

El Tour de França retira la denúncia contra l'espectadora que va provocar una caiguda

Pierre-Yves Thouault indica que la decisió es va prendre amb la finalitat de "calmar" la situació creada per les caigudes

À.G.
2 min
Aficionats durant una etapa del Tour de França

El Tour de França va informar que ha retirat la denúncia contra l'espectadora que va provocar una important caiguda durant la primera etapa de l'actual edició, que continua detinguda l'endemà d'haver-se lliurat a la Gendarmeria. El director adjunt de la cursa, Pierre-Yves Thouault, va indicar que aquesta decisió es va prendre amb la finalitat de "calmar" la situació creada per les caigudes i perquè l'atenció no es desviï de la cursa. Va reiterar, en tot cas, que els espectadors han de seguir de manera escrupolosa les normes de seguretat per evitar que es repeteixin aquestes situacions.

Però la investigació judicial continuarà i s'ha allargat la detenció de la dona que va causar la caiguda, que s'havia lliurat dimecres a la Gendarmeria de Landerneau acompanyada de la seva parella, va indicar el fiscal de Brest, Camille Miansoni, que s'encarrega del cas. Miansoni va explicar en conferència de premsa que la dona, que té 30 anys i viu a pocs quilòmetres d'on es va produir l'incident, podria ser condemnada a una pena de dos anys de presó si algun dels ciclistes que van resultar ferits haguessin d'estar de baixa més de tres mesos. De moment no ha estat inculpada, tot i que la Fiscalia ha obert un procediment pels delictes de causar ferides de manera involuntària i posar en perill la vida de tercers.

Al principi, el Tour havia presentat una denúncia contra ella per ferides involuntàries, com també una associació de corredors ciclistes. També hi ha la possibilitat que els ciclistes damnificats en la caiguda, com l'alemany Jasha Sütterlin i el català Marc Soler, que van haver d'abandonar la cursa, es presentin en la causa com a acusació particular per reclamar indemnitzacions, com va recordar el fiscal. L'espectadora, que va ser atropellada per l'alemany Toni Martin quan ensenyava un cartell de cartró amb què pretenia enviar un missatge als seus avis –que són grans aficionats al ciclisme– va dir als gendarmes que sentia "vergonya" per la "tonteria" que va cometre i que estava superada pel ressò mediàtic que havia tingut tot plegat.

El Tour va anunciar la presentació d'una denúncia després de comprovar que l'aficionada havia abandonat precipitadament el lloc dels fets quan es va adonar del desastre que havia causat. La Gendarmeria va obrir una investigació i va llançar una crida a testimonis per identificar-la, cosa que s'havia aconseguit dimecres. El representant del ministeri públic va explicar que si no s'hagués lliurat hauria estat detinguda "al cap de pocs minuts o hores".

Mark Cavendish

Nou triomf de Cavendish

El britànic Mark Cavendish va aconseguir el 32è triomf al Tour de França a Châteauroux, el mateix escenari on el 2008 va aconseguir el primer triomf d'etapa, mentre que el neerlandès Mathieu van der Poel va mantenir el mallot groc. Amb 36 anys, el veterà ciclista del Deceunnick, que fa uns mesos va estar a punt d'abandonar el ciclisme, va demostrar que ha recuperat la forma i ja té dos triomfs en aquest Tour. Cavendish, que és a dues victòries del rècord d'Eddy Merckx a la prova, es va imposar al belga Jasper Philipsen i al francès Nacer Bouhami.

stats