Esports 19/04/2016

La UEFA aprova l''ull de falcó' per a l'Eurocopa 2016

El sistema també s'implantarà a la propera edició de la Champions i en la següent Supercopa d'Europa, que es disputarà a Trondheim

Roger Requena
1 min
L'ull de falcó determina si la totalitat de la pilota ha creuat la línia de gol

BarcelonaEn un significatiu pas endavant cap a la integració tecnològica en l'arbitratge del futbol, la UEFA ha decidit implantar l''ull de falcó' per a l'Eurocopa que es disputarà el proper estiu a França. La mateixa tecnologia també s'aplicarà a partir del curs vinent a partir de les fases eliminatòries de la Champions League i de la Supercopa d'Europa que es disputarà a Trondheim (Noruega). La mesura pretén acabar de forma definitiva amb els denominats 'gols fantasma'.

L''ull de falcó', habitual als torneigs de tenis, és un sistema basat en set càmeres en cada porteria i un software de seguiment de la pilota dins de l'àrea que determinen si la totalitat de la pilota ha creuat la línia de gol. Quan això passi, el sistema enviarà un senyal vibratori i un altre de visual a cada un dels àrbitres, a mode de notificació de gol. Aquest sistema, aprovat per la UEFA com a vàlid al mes de gener, s'instal·larà als deu estadis que acolliran partits de l'Eurocopa.

La implantació d'aquest sistema, però, no substituirà en cap cas els àrbitres assistents addicionals que se situen al costat de les porteries, i que seguiran vigilant l'activitat dins i al voltant de les àrees.

L''ull de falcó' ha estat la tecnologia escollida entre quatre més candidates a l'elecció. Aquest sistema ja està en funcionament en lligues com l'alemanya, l'anglesa, la italiana o el Mundial femení que es va disputar al Canadà el 2015.

stats