Poliesportiu
Esports 20/02/2019

Les federacions esportives exhibeixen múscul amb 154.492 signatures

La iniciativa legislativa popular pretén impulsar una nova llei de l’esport

1 min
Les federacions esportives exhibeixen múscul amb 154.492 signatures

BarcelonaLa Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) tanca aquest dimecres el procés de recollida de signatures per a la iniciativa legislativa popular (ILP) que pretén impulsar una nova llei de l’esport. Les federacions han recollit un total de 154.492 signatures. Un cop siguin validades per l’Idescat i la comissió de control corresponent del Parlament de Catalunya, la iniciativa entrarà el curs parlamentari per ser sotmesa a debat.

La UFEC treu pit d'aquestes 154.492 signatures, que superen el suport que van rebre altres iniciatives, com la de la renda mínima garantida (121.000) o la d’educació (96.000). A més, la xifra representa el triple del que exigeix la mateixa llei sobre les ILPs.

El procés de recollida va començar el juny del 2018, un cop la comissió promotora, totes les federacions i la UFEC van presentar el text al Parlament i es van acreditar els fedataris. El text reclama un sistema esportiu que representi el sector i els seus valors i que asseguri el futur de l’esport català. La campanya de recollida de signatures va ser batejada amb el lema "Preparats, llestos, llei".

stats