VOLTA A CATALUNYA
Esports 24/03/2015

Valverde: "Serà difícil remuntar a la classificació general"

El murcià de l'equip Movistar guanya a Olot una etapa a l'esprint com en els seus primers anys i guanya 10 valuosos segons de bonificació a la general

Albert Rabadan
1 min
Alejandro Valverde / TONI ALBIR / EFE

OlotFeia anys que Alejandro Valverde no guanyava un esprint nombrós com feia en els inicis de la seva carrera, quan exhibia arreu la seva velocitat i insitint rematador l'anomenaven El Imbatido, però ho ha tornat a fer a la segona etapa de la Volta a Catalunya, acabada a Olot.

El ciclista murcià ha admès que no recordava la darrera vegada que havia guanyat un esprint d'aquestes característiques. "La veritat és que avui el final picava una mica cap amunt, però feia molt que no em ficava en un esprint així perquè són molt perillosos. Però avui estavem tot l'equip al davant per anar més segurs en uns últims quilòmetres que s'havien posat perillosos, i per això m'he vist ben col.locat i he disputat. Al final Rojas m'ha fet de llançador de luxe", ha explicat el de Movistar.

Valverde, un dels favorits al triomf fiunal de la Volta, ha superat a l'esprint final al seu company José Joaquín Rojas i al suís Martin Elmiger (IAM Cycling), de manera que ha guanyat 10 segons de bonificació que li poden ser molt útils en la lluita per una la classificació general que continua encapçalant el polonès Maciej Paterski (CCC Sprandi) després de l'escapada d'ahir.

Amb tot, Valverde s'ha mostrat prudent i creu que "es pot remuntar però serà molt difícil, els tres ciclistes que hi ha destacats (Paterski, Rolland i De Clerq) són grans ciclistes. Segur que els propers dies hi haurà batalla, com demà que serà dur amb els dos passos per Els Àngels i dijous que estic segur que es mourà la cursa abans de La Molina, però serà difícil", ha insistit.

stats