BARÇA
Esports 19/12/2013

Sergi Pàmies, guanyador del premi Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu

Aquesta és la desena edició d'aquest premi que dóna el club, el col·legi de periodistes i la fundació del club

Toni Padilla
1 min
L'escriptor Sergi Pàmies / ACN

BarcelonaEl Barça ha fet públic el guanyador del premi Internacional de periodisme Vázquez Montalbán en la seva categoria de periodisme esportiu, amb la presència del president del club Sandro Rosell, el president de la Fundació del club Josep Cortada i membres del jurat. El guanyador de la desena edició ha estat Sergi Pàmies.

Pàmies, nascut a París el 1960, és autor de nombrosos llibres, contes i novel·les, fidelitzant els valors de Vázquez Montalbán.

Joaquim Maria Puyal, en el discurs en nom del jurat, ha recordat com figures com Pàmies i Montalbán van dignificar el periodisme esportiu amb un estil i ètica en que van fer de Pàmies l'hereu de Montalbán. Puyal ha recordat que tot col·lectiu hauria "d'acceptar la crítica però vivim uns dies complicats pel periodisme, que cal ser exercit amb valors". Puyal ha afirmant que "tots hauríem d'estar a l'alçada de la història d'aquest club. Els directius i els periodistes. Caldria veure si tots plegats podem explorar nous canals per informar bé als socis".

Rosell ha recordat la importància d'aquest premi pel pes de la figura de Vázquez Montalbán. "Cal que aquest premi assoleixi el prestigi que en Manolo es mereixia".

Els guanyadors de les edicions anteriors:

2004 Patrick Mignon

2005: Joaquim Maria Puyal

2006: Juan Villoro

2007: Simon Kuper

2008: Candido Cannavò

2009: Ramon Besa

2010: Eduardo Galeano

2011: Santiago Segurola

2012: Nick Hornby

2013: Sergi Pàmies

stats