La Volta a Catalunya
Esports 24/03/2014

La Volta a Catalunya dóna el seu tret de sortida a Calella

La cursa surt per tercer any consecutiu de Calella i tindrà en les arribades en altura de La Molina i Vallter 2000 les dues etapes decisives

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaDes d'aquest dilluns 24 de març fins el diumenge dia 30 es disputa la Volta a Catalunya, prova ciclista de la primera categoria mundial, el WorldTour, que tot i les dificultats per poder seguir endavant a nivell pressupostari i organitzatiu, cada any adquireix una major trascendència, tant per recorregut com per participació.

Novament, la organització ha apostat per prescindir de contrarellotge i fer de les arribades en altura pirinenques les protagonistes decisives de la prova. Enguany seran La Molina, a l'etapa de dimecres, i Vallter 2000, on Nairo Quintana va véncer l'any passat, que serà meta de la quarta etapa, disputada el dijous dia 27 i que es podrà veure, com tota al resta, pel canal Esport3.

Amb tot, l'etapa final a Barcelona amb vuit passos per Montjuïc s'encarregarà d'acabar de definir la cursa si no s'ha fet a l'alta muntanya, tal com va passar a l'anterior edició, on es va veure un bonic duel per la victòria entre l'irlandès Dan Martin i Joaquim Rodríguez i es van acabar provocant canvis en el podi final.

L'expectació creix per la coincidència en la participació de gran part dels millors ciclistes del món en curses per etapes, especialment duels com el Chris Froome i Alberto Contador (que aquesta temporada no han coincidit a cap cursa) amb les mirades posades al proper Tour de França o entre el mateix Purito i Nairo Quintana, centrant-se en el Giro d'Itàlia.

La primera etapa, amb sortida i arribada a Calella, ja tindrà el primer port de primera categoria de l'edició, l'alt del Montseny, i la presència de l'alt de Collsacreu (3a categoria) en els últims 20 km, promet nerviosisme i la possibilitat de les primeres diferències.

stats