Ciclisme
Esports 17/03/2013

Wiggins, Valverde i Hesjedal acompanyen el Purito en un cartell de luxe a la Volta a Catalunya

El ciclista català, vencedor l'any 2010, no ha participat en les últimes dues edicions i enguany comptarà amb dues arribades en altura (Port Ainé i Vallter 2000) per repetir triomf

Albert Rabadan
2 min
Segona victòria de la temporada per a Joaquim Rodríguez

BarcelonaDes del canvi de dates a final del mes de març, la Volta a Catalunya compta cada any amb una participació de primer nivell, plena d'estrelles que afinen la seva forma poc abans dels primers mesos decisius de la temporada. Tant és així que aquest 2013 hi participarà el número 1 de l'últim rànquing WorldTour, que, a més, és català: Joaquim Rodríguez (Katiuixa).

El Purito, que ja va guanyar la general de la prova de casa la temporada 2010, tornarà a aspirar al triomf després de dos anys d'absències per lesió i per trobar-se de concentració. Rodríguez va basar la seva victòria fa tres anys amb una etapa acabada a la Seu d'Urgell en què es va escapar juntament amb Xavi Tondo, i amb el recorregut d'aquest any, que inclou dues arribades en altura (les estacions d'esquí de Port Ainé i Vallter 2000), encara té la situació més favorable.

Tanmateix, encara que compti amb un bloc d'escaladors molt fort al seu voltant (Dani Moreno, el també català Alberto Losada, Denis Mentxov), el ciclista català tindrà un bon grapat de rivals de primera talla mundial, encara que hi ha hagut a última hora la baixa de l'exguanyador del Tour de França Cadel Evans (BMC). En destaca el murcià Alejandro Valverde (Movistar), que ja ha obtigut quatre triomfs aquesta temporada i també tindrà un equip molt potent per a donar-li suport.

Més dubtes desperta l'estat de forma de dos dels guanyadors de les grans voltes de la temporada passada: el canadenc Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp), vencedor del Giro d'Itàlia, debutarà aquesta temporada a les carreteres catalanes, i el vencedor del Tour, Bradley Wiggins (Sky) ha protagonitzat un principi d'any discret, però haurà de començar a fer els primers tests seriosos si vol estar a punt per al Giro d'Itàlia, la principal novetat del seu calendari d'enguany.

La llista d'aspirants es pot ampliar i és impossible posar-hi un límit. A la sortida de Calella hi seran el belga Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol), que tot i no participar en cap cursa, aquest mes de març ha començat l'any molt en forma, l'italià Michele Scarponi (Lampre-Merida), el neerlandès Robert Gesink (Blanco), l'irlandès resident a Girona Daniel Martin (Garmin-Sharp), sempre motivat en la que anomena "la cursa de casa" o els Euskaltel Igor Antón i Mikel Nieve, entre altres escaladors que poden fer lluir la Volta a Catalunya si la meteorologia no ho impedeix, com la temporada passada.

stats