BÀSQUET
Esports 27/05/2020

Marta Xargay es retira indefinidament del bàsquet per motius personals

La gironina, de 29 anys, havia tornat aquesta temporada a la seva ciutat

T.p.
2 min
Marta Xargay, jugadora de l’Spar Girona

GironaL'Spar Citylift Girona ha anunciat que la base catalana Marta Xargay es desvincula del club acollint-se a una clàusula del seu contracte que li permetia rescindir-lo de forma unilateral. Xargay ha anunciat així la seva retirada als 29 anys.

La jugadora catalana, que els últims anys ha sigut una de les principals referents de la selecció espanyola de bàsquet, amb la qual ha aconseguit set medalles entre els Jocs Olímpics, Mundials i Europeus, reconeix que necessita "temps fora del bàsquet". "Aquests últims mesos m'han servit per pensar en mi i aprendre a valorar encara més el que és realment important: la família i la salut".

En aquest sentit, Xargay, que ha decidit retirar-se "fins, almenys, al gener del 2021", ha recordat que fa més de 20 anys que dedica la seva vida al bàsquet. "Vull seguir creixent gràcies a aquest esport, tant professionalment com en l'aspecte més personal, però, per fer-ho, necessito un temps de descans", ha indicat.

Finalment, la base catalana, que va tornar al gener al club del pavelló de Fontajau, després d'un llarg periple a clubs com el Perfumerías Avenida, l'USK Praga txec i el Dinamo Kursk rus, s'ha mostrat "molt agraïda" amb l'Spar Citylift Girona, amb el qual va debutar amb només 17 anys, i ha afirmat: "Espero que continuem recuperant la normalitat a poc a poc i que aviat tornem a estar junts". El 2011, va ser campiona d'Europa amb el Perfumerías Avenida de Salamanca.

L'entitat gironina va oficialitzar dilluns la incorporació de l'escorta sueca Frida Eldebrink, que se suma a Laia Palau, María Araújo, Helena Oma, Julia Reisingerová i Adaora Elonu, a l'equip de la temporada vinent. El president, Cayetano Pérez, ha afirmat: "Respectem la seva decisió. Volem donar-li les gràcies per la seva professionalitat i compromís en les dues etapes en què ha defensat la samarreta de la nostra entitat. I li vam deixar les portes obertes. Perquè aquesta és casa seva".

stats