BARÇA
Esports 04/12/2013

Xavi Hernàndez: "Les sensacions han estat negatives només durant el primer temps contra l'Ajax"

El migcampista diu que hi ha un "entorn massa negatiu" i defineix Martino com "un líder"

Ara
3 min
Xavi, entrevistat per Pere Escobar i Ricard Torquemada

BarcelonaXavi Hernàndez ha estat entrevistat per Pere Escobar i Ricard Torquemada al programa "El club de la Mitjanit" de Catalunya Ràdio, deixant clar que té unes molèsties però en breu "estaré en forma de nou". El jugador ha insistit un i altre cop que el gran problema del Barça va ser el primer temps a Amsterdam, demanant calma.

El vallesà ha admès que "el partit amb l'Ajax és el partit que no podem fer. Ens van agredir futbolísticament, van ser superiors. Aquella primera part va ser un greu error, no pot passar. Bilbao és diferent. Pots guanyar o perdre. A partir d'aquí, la gent és resultadista i critica més després de les derrotes". Xavi ha defensat que "tenim molta actitud, ens maten per veure que passa. Potser ha fallat un dia la intensitat, potser són els lesionats o no estar precís. Ara, es fa un gra massa quan es parla del debat d'estil o manca d'actitud".

El migcampista ha comentat que "dins del vestidor estem tranquils, són dues derrotes i el nivell d'exigència és molt alt. La gent ens apreta demanant que es jugui com fa un temps, però dins sabem que les coses es fan bé. Sabem que amb l'Ajax es va jugar malament, però a Bilbao es van recuperar determinades coses que són molt nostres. Volem recuperar la sensació de controlar els partits. Ja sabem que sempre ens criticaran, això és el Barça, sabem com és l'entorn, exigent. Volem que tornin els resultats i la gent estigui satisfeta de nou amb nosaltres".

Gaudir i els rivals

Preguntat sobre si no gaudeix o pateix aquest any amb el joc, Xavi ha dit que "quan perds no gaudeixes. La sensació de dominar el partit l'he tinguda sempre, excepte els primers 45 minuts a Amsterdam. I determinats minuts a Bilbao, però moments curts. Ens cal recuperar aquestes sensacions. Aquest any només he deixat de gaudir a Amsterdam".

Xavi ha explicat que "quan el rival es tanca, costa crear ocasions. En canvi, quan un rival et pressiona a dalt, es generen espais i un passador com jo pot posar pilotes darrera la seva defensa. Tinc sensacions bones ja que trobo espais sense fer 20 tocs. Això no és jugar a la contra, és trobar espais un cop t'han pressionat. És lícit, és normal. Contra aquests rivals ja que existeixen espais, així que no cal crear espais. No ha canviat el nostre estil, ha canviat l'estil del futbol espanyol amb equips com el Celta, el Rayo o el Betis que volen jugar com nosaltres". Xavi creu que "Martino arriba de l'Argentina però s'adapta totalment, pensa com nosaltres. No és un problema del nostre estil, és com ens juguen els rivals".

Martino i l'entorn negatiu

El jugador ha defensat que "Martino no vol canviar res, vol recuperar sensacions" definint el tècnic com "una persona líder, que mana. Una persona de futbol, un tio líder que parla directe". Xavi ha defensat que "Martino no fa alineacions polítiques, fa rotacions i no decideix en funció dels galons".

"Abans tot sortia, abans tothom creia en el que és feia. Ara hi ha una negativitat a l'entorn que no ajuda. Els que som a dins del vestidor som els que més creiem en el que fem" ha defensat Xavi. "No m'agrada manar, som un equip" ha afegit. Xavi ha insistit el afirmar que detecta un "entorn negatiu" i en que cal "recuperar les sensacions. Ara l'aficionat veu de nou tot en clau negativa. La gent hauria de tenir clar que ho donarem tot per ser protagonistes de nou". Xavi ha insistit en que "si no jugo jo o no juga l'Iniesta, no passa res. No canvia l'estil, ja que entra Sergi Roberto".

Bartra i Busquets

Xavi no ha estat crític amb les paraules de Tello i Montoya, afirmant que podrien marxar del club si no juguen. "És lícit el que han dit". Sobre Bartra, Xavi ha dit que "estic segur que en Marc es sent molt important. Ha demostrat que val. Al Barça tenim quatre centrals de nivell i el míster decideix".

Sobre Sergio Busquets, Xavi ha afirmat que "està ben clar que ell és el millor migcampista mundial en la seva posició i serà clau en el futur".

stats