Futbol
Esports 28/04/2017

Zinedine Zidane: "Ara no és el moment de dubtar"

El Madrid rep el València aquest dissabte (16.15 h) al Santiago Bernabéu

Albert Nadal
3 min
Zidane és optimista de cara a la recta final de la temporada.

BarcelonaEl tècnic del Reial Madrid, Zinedine Zidane, ha sigut rotund sobre el moment de la temporada en què es troba l'equip abans de rebre el València al Santiago Bernabéu aquest dissabte (16.15 h, beIN La Liga). "Hi ha moments de la temporada que pots dubtar, però ara no, els jugadors estan convençuts", ha dit l'entrenador blanc per tallar els dubtes que planegen sobre l'equip arran de la derrota (2-3) del cap de setmana passat amb el Barça.

Zidane, que s'ha mostrat optimista sobre la visita del València tot i que els xe els van derrotar 2-1 a Mestalla en el duel ajornat que es va disputar al febrer, ha dit que està "de conya" a la banqueta del Reial Madrid i que han de ser "positius" perquè "anímicament ara ve el més bonic". El tècnic ha despatxat la polèmica arran del Màlaga-Madrid de l'última jornada, que podria ser decisiu per a la Lliga, amb una frase rotunda: "És soroll i no m'interessa".

El preparador blanc també ha valorat les grans actuacions dels jugadors menys habituals que dimecres es van exhibir (2-6) davant el Deportivo: "Des del principi que sé que tinc una gran plantilla... Més que la qualitat, en destaco també la serietat. Hi ha qui pot opinar si juga més o menys, però soc jo qui decideix". Zidane, que no ha volgut distingir entre "equip A i equip B" també ha dit que no serà ell qui "assegui Cristiano Ronaldo o Gareth Bale".

Respecte de la gestió dels minuts d'Isco, que amb les seves últimes actuacions pica a la porta de la titularitat, el tècnic ha dit: "Soc aquí per a això [per explicar-li quan no serà titular]. És difícil, he sigut jugador i gairebé sempre jugava. Tal com està, és complicat que no jugui cada partit. Està endollat, continuarem així fins al final i l'any vinent ja veurem què fem".

En la faceta extraesportiva, li han preguntat al tècnic sobre les eleccions franceses del pròxim 7 de maig i ha dit que està "molt lluny de les idees del Front Nacional" que dirigeix Marine Le Pen i que li agradaria "evitar" que guanyés.

El València, sense res en joc

Les declaracions de Zidane han sigut prèvies al duel d'aquest dissabte amb el València. Instal·lats en la dotzena posició, els de Salvador González 'Voro' (tercer tècnic que es fa càrrec de l'equip aquesta temporada després de Pako Ayestarán i Cesare Prandellli) ja no poden aspirar a Europa i tenen la salvació assegurada. La seva motivació, doncs, recau en l'orgull de voler fer un bon paper en un feu com el Santiago Bernabéu.

Hi ha una dada per a l'optimisme culer: el Madrid només ha guanyat 1 dels seus últims 6 enfrontaments amb el València; va ser el maig de l'any passat, 3-2 a casa dels blancs. La resta, 3 empats i 2 victòries xe. De fet, aquesta derrota per la mínima és l'única que ha sumat el conjunt xe en les seves últimes 5 visites al Bernabéu a la Lliga: les altres 4 ha empatat. El resultat de la primera volta a Mestalla és el precedent que més convida a l'optimisme: 2-1.

Zaza, autor d'1 dels 2 gols valencianistes d'aquest partit, es perdrà el partit d'aquest dissabte per sanció. Pel mateix motiu tampoc hi serà Cancelo. Aquestes baixes se sumen a les dels lesionats Mario Suárez, Abdennour i Enzo Pérez. Destaca, però, el retorn del davanter Rodrigo, que es va lesionar a principis d'any. Pel costat blanc, Zidane no podrà comptar amb els lesionats Coentrão, Pepe i Bale. Sí que hi serà Cristiano Ronaldo, que ha marcat 12 gols al València en 14 enfrontaments a la Lliga, 8 dels quals al porter Diego Alves.

stats