Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem propostes d'oci i de lleure per disfrutar amb tota seguretat

ARA
3 min
El monestir medieval de Sant Benet de Bages
1.

Shakespeare a l'Estació del Nord

Barcelona. Fins al 8 d'agost

La companyia de teatre Parking Shakespeare va començar el 2009 la tradició d’omplir de teatre el Parc de l’Estació del Nord. Actualment és una cita ineludible en el panorama teatral estiuenc de Barcelona, que combina qualitat artística i proximitat. Enguany tornen amb Somni d'una nit d'estiu a partir del 17 de juliol. Podeu comprar-ne entrades aquí.

2.
El misteri de Sant Benet

Sant Fruitós de Bages. Cada cap de setmana

El monestir medieval de Sant Benet de Bages

Aquesta proposta lúdica i pensada per a tota la família convida els visitants a resoldre un crim que ha passat en aquest monestir amb molta història. L’activitat requereix treball en equip, capacitat de reacció i molt d'enginy per aconseguir resoldre el misteri, però és també una oportunitat per conèixer alguns dels espais més emblemàtics del monestir. La proposta està pensada per realitzar en grups petits. En teniu tota la informació aquí.

3.
Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal. Cada cap de setmana d'estiu

Els préssecs es podran trobar tot l'estiu en aquest mercat

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar el Mercat del Préssec d'Ordal els caps de setmana de juliol i agost. Així, els pagesos oferiran la fruita acabada de collir, però també hi haurà parades amb altres productes com ara oli d'oliva, melmelades i vins i caves que es podran comprar directament als elaboradors.

4.

Festa del Tomàquet del Bages

Manresa. Fins al 24 de juliol

Arriba la cinquena edició de la Festa del Tomàquet del Bages, una cita al voltant d'aquest producte de l'estiu, que enguany se celebrarà en un format adaptat a la pandèmia. Com cada any, el programa inclourà jornades tècniques, un showcooking, visites a productors, el tradicional mercat del tomàquet i més activitats. Podeu consultar-ne el programa aquí.

5.

La nit 5.1

Barberà de la Conca. 23 i 24 de juliol

Aquest acte reuneix grups de música, monòlegs i cultura durant dos vespres d'estiu envoltats d'una de les millors vistes de la Conca de Barberà. En l'edició del 2021 comptarà amb les actuacions musicals de Magalí Sare, Feliu Ventura i Ferran Palau, i també hi haurà els monòlegs de Charlie Pee, Modgi, Ana Polo i Oye Sherman, entre altres. Tota la informació aquí.

6.

Vespres de Rumba al Poble Espanyol

Barcelona. Cada diumenge de l'estiu

Aquesta setmana comença al Poble Espanyol el cicle Vespres de Rumba, que es farà cada diumenge de juliol i agost. La cita d'aquesta setmana és a les 19.30 h amb el DJ Txarli Brown, que ens posarà la mel a la boca perquè a les 20.30 h tot estigui a punt per al concert dels rumbers Ai Ai Ai! Podeu comprar-ne entrades aquí.

7.
Festa Major de Santa Cristina

Lloret de Mar. Fins al 26 de juliol

Una edició anterior del Ball de Plaça

El 24 de juliol se celebra la festa major en honor a la patrona del poble, Santa Cristina. Durant la celebració es pot gaudir d'esdeveniments com la regata S’Amorra Amorra, la processó a l’ermita de Santa Cristina i el tradicional Ball de Plaça a la plaça de la Vila.

8.

Festa dels Elois

Berga. Fins al 25 de juliol

Berga viurà una nova Festa dels Elois, després de l'anul·lació de l’any passat, amb menys actes –no hi haurà ruixades d'aigua– i molt centrada en activitats culturals i de divulgació. Hi haurà concerts, sardanes, la missa de diumenge i el Ballet de Déu, una dansa tradicional de l’Alt Berguedà.

9.
Fanalets de Sant Jaume

Lleida. 24 i 25 de juliol

Alguns dels gegants de Lleida

L’eix de la celebració de Sant Jaume a Lleida consisteix en la Romeria dels Fanalets, que es du a terme el 24 de juliol, però al llarg del cap de setmana hi haurà tot un seguit d’activitats bàsicament culturals, com tallers i concursos de fanalets, representacions de la llegenda, audicions musicals, etc.

10.

Festa Major de la Pobla de Segur

La Pobla de Segur. Fins al 25 de juliol

La Pobla de Segur celebra un any més la festa major, tot i que encara marcada per les mesures de seguretat per la pandèmia. Malgrat tot, s'hi continuaran duent a terme actes com el tradicional concert d'havaneres, espectacles familiars i també concerts de música en directe.

stats