12 propostes per gaudir de la Setmana de les Terrasses dels Hotels de Barcelona

Us seleccionem alguns dels plans gastronòmics que proposen els establiments per atraure els clients locals

Joana Costa
5 min
Un cambrer serveix un coctel al Gallery Hotel on s'hi fa un taller

BarcelonaJa se sap que no cal ser un turista per endinsar-se en la Barcelona dels hotels, però la Setmana de les Terrasses dels Hotels de Barcelona ha tornat amb una àmplia proposta gastronòmica després de la pandèmia i celebrant deu anys d’existència. Una notícia fresca que cal aprofitar. Un total de 150 activitats lúdiques i gastronòmiques animen els terrats de 56 hotels de la ciutat fins al 19 de juny, i són totes gratuïtes. Els plans són ben variats: des de maridar cervesa artesana fins a elaborar steak tartar o aprendre a diferenciar varietats de vi. Us hem seleccionat 12 plans a les terrasses per gaudir d'aquesta proposta al màxim.

1.

Aprèn a fer còctels asiàtics

A l’hotel The Barcelona Edition han preparat per a aquest desè aniversari de la Setmana una masterclass de còctels d’autor d’inspiració asiàtica de la mà d’experts bàrmans de l’establiment. Més enllà dels clàssics occidentals icònics de les grans pel·lícules de Hollywood, aquesta proposta busca ampliar horitzons i oferir als participants una introducció a còctels amb un twist oriental que sorprendrà els més avesats a la cocteleria clàssica. En aquest cas els protagonistes seran les espècies i alguns ingredients secrets per descobrir in situ.

2.

Fes-te expert en arròs i fideuada

L'estiu és temps de grans arrossos i fideuades, en grup i en parella, de manera que l'Hotel Vincci Mae ha preparat per a la Setmana de les Terrasses dels Hotels un taller d'arròs i fideuada que compta amb l'expertesa del cap de cuina de l'establiment i que permetrà als participants ser els mestres de cerimònies de les seves paelles aquest estiu. Ell serà l'encarregat de dirigir aquest taller i endreçar els coneixements dels participants pel que fa als punts de cocció i als ingredients bàsics d'aquestes propostes. A més, els assistents podran gaudir de l'ambient de la terrassa Tibidabo amb boniques vistes sobre la ciutat.

3.

Endisa’t en el món del vi

L’Alexandra Barcelona Hotel Curio Collection by Hilton ha preparat un tast de vins amb els experts del celler Luis Alegre, de la Rioja Alabesa. En aquest taller, els participants aprendran a diferenciar els gustos de les diverses referències del celler, que des del 1968 té grans vins en petites finques. El celler elabora vins rosats, blancs i negres on s'amaguen garnatxes, malvasies i ulls de llebre que es podran provar en aquest tast de descobriment.

Un racó de la terrassa de l'Alexandra Barcelona Hotel
4.

Tasta irreverents salses picants

La proposta més irreverent serà la de l’Hotel España Ramblas, que ha organitzat per al desè aniversari de la cita hotelera un tast de salses picants pensat per fer pujar els colors als comensals més agosarats. Les preparacions són sorpresa i prometen fer rajar el nas d’aquells que s’hi atansin. La tarda es complementarà amb una sessió de música en directe i les vistes privilegiades de la ciutat.

5.

Marida cervesa artesana

Les cerveses artesanes estan en auge, però el seu maridatge no sempre resulta evident, sobretot pel desconeixement dels ingredients de cada beguda. Per ajudar els amants de la cervesa a ser els mestres de cerimònies, el Meliá Barcelona Sky ha organitzat un taller de cocteleria per endreçar-los els coneixements en la matèria. El propietari de la cervesa artesana i local Birra08!, del barri del Clot, guiarà els participants en la millor combinació per a aquests beuratges.

6.

Atreveix-te amb l’'steak tartar'

Un bon steak tartar amaga molts secrets, i de l'habilitat per preparar-lo depèn que sigui un èxit. Per esbrinar quins són els components imprescindibles d’aquest plat i treure l’entrellat dels seus requisits més bàsics, el Gallery Hotel ha organitzat un showcooking per ensenyar com s’elabora el plat estrella del seu restaurant Sintonia. En el seu establiment, aquest plat passa per un estricte ritual i compta amb una vaixella creada ad hoc amb toppings a escollir, com caviar, ostres, anguila fumada, ou fregit i mascarpone.

La terrassa del Gallery Hotel
7.

Elabora la cuina empordanesa

Amb el xef Iu Cirici Bricall, del restaurant de l’hotel boutique empordanès Mas Generós, l'Arya Stadium by Madanis ha organitzat un showcooking amb propostes de proximitat i quilòmetre zero. Els assistents a aquest taller aprendran a elaborar dues propostes culinàries simples però brillants, una de dolça i una de salada. En concret, descobriran els secrets de la coca d’oliva i romaní amb anxoves i recuit, i el taco de fruita de temporada. Es tracta de dos plats lleugers i de total naturalitat basats en producte de temporada que destaquen per una barreja de gustos gairebé impossible, només apta per a cuiners experimentats com Cirici. 

8.

Introdueix-te en el món de la cocteleria clàssica

Al Meliá Barcelona Sky proposen un taller de cocteleria impartit pels experts de l'emblemàtic local barceloní Dry Martini. Aquesta proposta, a més de disposar de l'expertesa dels líders de la cocteleria clàssica de la ciutat, permetrà als participants gaudir de la terrassa Skyline24 de l'hotel. La sessió serà una introducció al món de la cocteleria per poder presumir en qualsevol moment i davant de qui sigui sobre què és un Mimosa o un Old Fashioned.

9.

Descobreix la cuina de platets

L'Hotel El Palace Barcelona ha preparat per a la Setmana un showcooking que impartiran el seu xef executiu, Jesús Caballero, i el cap de cuina del nou restaurant de Rafa Zafra Amar Barcelona, Gonzalo Hernández. Els dos professionals proposaran un taller perquè els assistents aprenguin a elaborar dos platets sorpresa. Es podran degustar durant l'activitat i els cuiners n'explicaran les receptes i execució per poder-ne gaudir també a casa.

La terrassa i les vistes des del Palace
10.

Descobreix un món de ginebres

L’Hotel Vincci Gala ha preparat per a la Setmana de les Terrasses dels Hotels una proposta centrada en les ginebres i els gintònics. Aquesta beguda, reina de l’estiu i de la cocteleria en general des de fa un cert temps, serà la protagonista d’un tast de diferents varietats. Per demostrar que encara queda terreny per descobrir en aquest àmbit, l’activitat explorarà la connexió entre l’Índia i Anglaterra a través de l’univers de les ginebres, en una activitat apadrinada per la casa Bacardí.

11.

Fes de pintor mentre et beus un Margarita

Inspirada en el moviment Art & Wine, l’activitat proposada per l’hotel The Hoxton, del Poblenou, és pura creativitat. L’establiment proposa als participants pintar Barcelona mentre gaudeixen relaxadament d'un Margarita. Amb aquesta activitat, l’hotel presenta la seva versió mexicanitzada, en la qual se substitueixen els vins per margarites. Amb vistes a tota la ciutat, els participants –pintors per un dia– podran triar entre els monuments de la ciutat per inspirar-se.

12.

Coneix la versatilitat del gintònic

Quin és el maridatge perfecte dels gintònics? Es pot dinar o sopar amb un gintònic? Doncs sí, i el taller de l’Hotel Duquesa de Cardona ho demostrarà. L’establiment ha preparat una desafiant experiència gustativa per conduir els assistents a través de diverses sensacions. En el taller es combinarà aquest còctel amb gustos dolços, àcids i amargs per aconseguir una explosió de sensacions i que cadascú decideixi i descobreixi noves possibilitats de maridatge d’aquesta aclamada beguda.

Les vistes de la terrassa del Duquesa de Cardona
Vi, cava i còctels amb música en directe

Les activitats gastronòmiques s’associen en molts casos amb propostes musicals. Per aprofitar que una cinquantena d’hotels de la ciutat ofereixen activitats gratuïtes, paga la pena saber que hi ha moltíssimes activitats musicals durant aquestes jornades, també regades amb copes de vi, còctels i cava. El regal és aquí la música, l’ambient i les vistes. Destaquen propostes com Sabor a Cuba, de música llatina a l’hotel Eurostars Marina; el Somni Flamenc de l’Hotel Montcada Boutique; el concert homenatge a Amy Winehouse a càrrec del grup Reckless a l’HCC St.Moritz; la nit flamenca proposada pel Negresco Princess; el tribut acústic als Rolling Stones a l’NH Collection Barcelona Pódium, i a l’H10, la sessió funk & soul amb la Brigitte Emaga, coneguda per ser semifinalista al programa de La voz.

stats