Estils 24/02/2022

30 xefs de renom portaran l'excel·lència gastronòmica a la fira Alimentaria i Hostelco

Entre el 4 i el 7 d’abril el saló, que tindrà 3.000 expositors, oferirà desenes d’activitats gastronòmiques i demostracions

ARA
2 min
Alguns dels cuiners i cuineres que participaran a la propera edició d'Alimentària

Barcelona30 xefs de referència posaran l’excel·lència gastronòmica al centre de la fira Alimentaria i Hostelco, que se celebrarà del 4 al 7 d’abril a Fira Barcelona. Després de quatre anys l’esdeveniment tornarà amb la participació de prop de 3.000 empreses en una cita que ocuparà 85.000 metres quadrats del recinte de Gran Via i Fira de Barcelona.

Tant el saló d’Alimentaria com el d’Hostelco oferiran més de 50 activitats gastronòmiques i àrees especialitzades en aspectes concrets com l'oli, el cafè, la fleca i la pastisseria, però l’activitat estrella seran sis espais de demostració encapçalats per 30 xefs que entre tots sumen 35 estrelles Michelin, segons ha explicat l'ACN. Entre els reconeguts cuiners hi ha Oriol Castro i Eduard Xatruch del Disfrutar, Fina Puigdevall de Les Cols, Raül Balam del Moments, Ada Parellada del Semproniana, Nandu Jubany de Can Jubany o Albert Raurich de Dos Palillos. En aquest showcooking s'hi mostraran les seves creacions més genuïnes i avantguardistes.

Segons han explicat els organitzadors aquest dijous, la suma d’Alimentaria amb Hostelco mostrarà l’oferta més completa i transversal de tota la indústria de la restauració, la gastronomia i l’equipament.

Durant la roda de premsa de presentació de l’edició del 2022, el president d'Alimentaria i de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep-Lluís Bonet, ha assegurat que aquest serà el saló de la recuperació. Ha afirmat que la iniciativa vol ser una “injecció d’optimisme” per a tot el sector així com per a l’economia espanyola. Bonet ha aplaudit el fet que hi hagi una participació internacional “potent” i ha pronosticat que serà una edició molt “normal” i que serà un “èxit”. Per la seva banda, el president d'Hostelco, Rafael Olmos, ha assegurat que la fira arriba en el moment “més oportú” per dinamitzar el mercat després dels problemes que ha patit el sector pel covid. El president de la Confederació Empresarial d'Hostaleria d'Espanya, Jose Luis Yzuel, ha assegurat que el sector necessita “ja” normalitat i ha subratllat que la fira ha d’esdevenir un “punt d’inflexió” en la recuperació econòmica. “Tenim l’obligació d’exigir a l’administració que part dels fons europeus arribin a les empreses”, ha reclamat.

stats