El talent "mínim" d'Angelina Jolie o el sou de James Franco, només una petita part del CelebGate de Sony

Un atac cibernètic contra els arxius de Sony deixa al descobert dades de l'empresa que han afectat diverses 'celebrities' de Hollywood, els seus treballadors i han deixat en evidència les dures opinions d'alguns dels seus executius

Sylvester Stallone, James Franco, Seth Rogen i Jude Apatow figuren entre la llista d'afectats pel ciberatac a Sony Pictures Entertainment, segons ha publicat ' The Wall Street Journal' després d'una anàlisi dels 33.000 documents de l'estudi de Hollywood que circulen per internet. Els 'hackers' van accedir a arxius de la companyia que contenien dades d'identificació fiscal –número de Seguretat Social– de més de 47.000 empleats, antics i actuals, incloent-hi estrelles de la pantalla com Stallone, directors com Apatow i també la popular actriu australiana Rebel Wilson.

Les dades mostren, a més, salaris i adreça del domicili, entre altres dades personals, de tots els afectats. El diari financer va revisar els documents –que també va analitzar la consultora Identity Finder– que, en molts casos, eren arxius de Microsoft Excel que no tenien cap tipus de protecció, segons relata Efe. Després de l'atac, perpetrat el 24 de novembre, la informació va aparèixer en plataformes com BitTorrent, malgrat els esforços de Sony per eradicar-los de la xarxa.

8,4 milions per a Rogen, menys per a Franco

Els papers de Sony van revelar, segons publica ' The Hollywood Reporter', els salaris cobrats per Seth Rogen i James Franco per fer la pel·lícula 'The interview', 8,4 i 6,5 milions de dòlars, respectivament. Fins ara només ha reivindicat l'atac un grup que es fa dir Guardians of Peace. Tot i això, també s'ha assenyalat Corea del Nord com a possible origen del delicte, una teoria que es vincula a l'oposició del règim nord-coreà a l'estrena de 'The interview', que relata un intent d'assassinat del líder del país, Kim Jong-un.

Els principals directius de Sony han qualificat de verdaderes les filtracions a través d'un comunicat, per la qual cosa han donat veracitat a les dades. L'FBI va comunicar dilluns que investiga el ciberatac que va obligar Sony a deixar d'usar els seus sistemes informàtics durant una setmana com a mesura de precaució. Almenys cinc títols cinematogràfics de la companyia s'han filtrat a internet, segons mitjans especialitzats, entre ells, el 'remake' d''Annie', el drama bèl·lic 'Fury' i properes estrenes com 'Mr. Turner', 'Still Alice' i 'To write love on her arms'.

Els correus de la polèmica: Jolie volia ser Cleopatra

Amb les filtracions, segons ' El Mundo', s'han donat a conèixer correus electrònics entre l'executiva de Sony Amy Pascal i el productor Scott Rudin en relació amb la futura pel·lícula sobre Steve Jobs. Rudin pretenia que David Fincher tornés a treballar amb Aaron Sorkin, com ja van fer a 'La xarxa social', però la figura d'Angelina Jolie es va interposar en el seus plans.

La dona de Brad Pitt hauria intentat apartar Fincher d'aquesta ficció perquè fes un 'remake' de Cleopatra en el qual ella fos la protagonista. Un suggeriment que va ser qualificat per Rudin com una idea de 180 milions de dòlars sorgida només per fer créixer l'ego d'una "noia mimada amb un talent mínim".

Correus de Michael de Luca, president de producció de Sony, d'altra banda, han revelat l'opinió d'aquest sobre Michael Fassbender. Després de veure el seu paper a 'Shame', l'executiu hauria escrit que se sentia malament per "tenir els genitals d'una mida normal".

A banda d'aquestes opinions, s'han filtrat també tots els salaris que Sony paga als seus treballadors. Entre aquests ha triomfat el de la princesa Beatriu de York, que és becària a l'empresa. De 'The interview', s'ha sabut, a més, que l'exmarit de Britney Spears, Kevin Federline, va cobrar 5.000 dòlars de Sony per aparèixer al film.

Aquestes filtracions tenen lloc després que un grup de 'hackers' robés d'iCloud una llarga llista d'imatges de moltes famoses per després anar-les publicant per capítols a internet. En aquell cas, la premsa va batejar com a CelebGate el cas, del qual encara no s'ha tret l'aigua clara ni se n'han descobert els culpables.