Mira Sorvino denuncia que la van emmordassar amb un preservatiu en un càsting als 16 anys

"Què diables feia un director de càsting amb un condó a la butxaca en una audició?", es pregunta

Mira Sorvino, que amb 50 anys s'ha convertit en una de les actrius de Hollywood més crítiques amb els abusos dels homes que dirigeixen la indústria, ha fet pública una vivència pròpia que ha generat una gran indignació. L'actriu novaiorquesa ha explicat una experiència que va viure quan tenia només 16 anys i es va presentar a un dels seus primers càstings.

Segons ha explicat en un podcast d' HFPA In Conversation, organitzats per l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood, el director de càsting per al film al qual es presentava –no en diu el nom– va voler espantar-la "per a una escena de terror". "Em va lligar en una cadira, em va fer mal el braç. Tenia 16 anys i em va emmordassar amb un condó", relata l'artista. Sense revelar el nom del director d'aquell càsting, Sorvino afegeix: "Era massa jove per saber, gràcies a Déu, quin gust feia el condó. [...] Va ser tan inadequat... ¿I què diables feia un director de càsting amb un condó a la butxaca durant una audició?"

Papers perduts

L'actriu, oscaritzada pel film del 1995 'Poderosa Afrodita', ha aprofitat l'ocasió per criticar les tendències que segueix la seva indústria en matèria de respecte a les dones, que no és estrany que pateixin casos d'assetjament i d'abusos al llarg de la seva carrera. "Com els dies d'escenes de nus o els dies d'escenes d'amor amb persones extra al set, que s'acosten. Els directors et pressionen perquè tinguis relacions amb ells, d'altres et diuen que si tens una relació sexual amb ells et donaran el paper. Això m'ha passat diverses vegades", lamenta l'artista al podcast, abans d'afegir que ha perdut papers per "no haver-ho fet" i "no estar disposada a fer-ho".

Casos concrets

Per acabar, Sorvino aporta més dades: "Un gran director que té un Oscar i és conegut pel seu perfil de justícia social en algunes pel·lícules, literalment em va dir en una reunió d'audició en una etapa final: «Saps, quan et miro la meva ment no pot evitar-ho. Viatja sobre possibilitats artístiques i sexuals»".