Estils 01/05/2016

Arias i Duato, sospitosos d’evasió

A.c.r.
1 min
Arias i Duato, sospitosos d’evasió

BarcelonaImanol Arias i Ana Duato estan en el punt de mira de la Fiscalia Anticorrupció. Segons va avançar ahir el diari El Español, el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno està investigant, a instàncies d’aquest organisme, els dos protagonistes de la sèrie de TVE Cuéntame cómo pasó, que són sospitosos d’evasió fiscal. De fet, segons fonts de la investigació citades per aquest mitjà, el magistrat ha ordenat el bloqueig dels seus comptes bancaris.

Arias i Duato eren clients del bufet d’advocats madrileny Nummaria, que va ser escorcollat dimecres per la policia perquè es creu que hauria ajudat alguns dels seus clients a crear societats offshore per desviar diners a Costa Rica. Anticorrupció sospita que aquest és el cas dels dos actors, que haurien creat societats amb seu a Londres però gestionades des del país centreamericà a través de les quals haurien esquivat el pagament d’impostos a Espanya. El Español assegura que entre els documents que es van trobar durant l’escorcoll al despatx madrileny hi havia “inspeccions d’Hisenda de diversos anys a Imanol Arias”. Precisament el nom de l’actor va aparèixer fa unes setmanes vinculat a l’escàndol dels papers de Panamà, ja que havia creat una societat amb seu a l’illa de Niue, al Pacífic Sud, que va estar activa entre el 1998 i el 2000.

El despatx Nummaria tenia entre els seus clients molts personatges del món de la cultura, com Joaquín Sabina, Luis Eduardo Aute o Rosa Montero, tot i que cap d’ells és sospitós d’haver comès cap delicte.

stats