Estils 21/06/2018

Bertín Osborne, sobre l''Aquarius': "Arreglem primer el problema dels espanyols"

El presentador de 'Mi casa es la tuya' ha parlat sobre immigració i sobre Franco a Distrito TV

Ara
2 min
Bertín dona uns premis i cobra més que els premiats

BarcelonaBertín Osborne és conegut popularment com una icona mediàtica de la dreta espanyola. Ara bé, els postulats conservadors que expressa tot sovint han anat més enllà del que és habitual en les seves últimes declaracions, relatives al greu problema humanitari que pateixen els immigrants que es veuen obligats a travessar el Mediterrani. En un programa de la cadena Distrito TV anomenat 'Los intocables', presentat per Javier Algarra –que va conduir durant tres anys 'El gato al agua'–, el cantant de ranxeres ha afirmat que primer cal solucionar els problemes dels espanyols i després abordar els problemes dels immigrants, unes declaracions que han recollit aquest dijous diversos mitjans.

L'actual presentador del programa 'Mi casa es la tuya', a Telecinco, va ser preguntat sobre els 630 immigrants que viatjaven a bord de l''Aquarius', que ell no considera prioritari ajudar. Osborne va respondre: "Si fóssim un país que tingués plena ocupació, i que tots els espanyols tinguessin les seves necessitats cobertes, doncs home... ajudem tot el món. Si acceptem la immigració il·legal i sobre els donem unes ajudes de sanitat i fins i tot habitatge... escolta, arreglarem primer el problema dels espanyols".

"S'acabarà buidant l'Àfrica"

Lluny de sentir-se culpable per difondre unes opinions tan controvertides en un mitjà de comunicació sobre un tema tan sensible, Osborne va insistir amb opinions similars: "Vaig coincidir a l'Estret amb una pastera que venia carregada de gent amb nens. Em sembla bé que se'ls ajudi i que tinguem una actuació humanitària. És el que té ser frontera amb l'Àfrica. Cal ajudar-los perquè és una tragèdia brutal, però això s'ha d'organitzar perquè si no s'acabarà buidant l'Àfrica". "Això no és Suïssa, aquí hi ha molts espanyols que no tenen on caure morts", va ser un dels arguments que va fer servir també per justificar les seves declaracions.

"A casa de Pablo Iglesias"

El seu discurs pel tema de la immigració el va portar els tertulians a parlar també sobree Pablo Iglesias, respecte el qual s'han fet unes polèmiques declaracions. A diferència del que han publicat bona part dels digitals avui al matí, no va ser Osborne sinó el contertulià José Ángel Rojo qui va fer les següents declaracions: "Per què no van tots [els immigrants] a la mansió de Pablo Iglesias? És molt gran, 500 metres quadrats, i la Moncloa és gran. Que no venguin una falsa solidaritat amb els diners dels altres".

El presentador del programa també li va preguntar per un altre tema que considerava rellevant per a Osborne: una eventual exhumació de les restes del dictador Francisco Franco. .

stats