Estils 26/08/2015

Les disfresses de Caitlyn Jenner per a Halloween topen amb una gran oposició a internet

A hores d'ara, més de sis mil persones ja han participat en un Change.org perquè es retiri una disfressa que consideren "transfòbica"

Efe
2 min
Disfressa de Halloween inspirada en Caitlyn Jenner / ANYTIMECOSTUME.COM

Los AngelesLes disfresses de Halloween basades en la imatge de Caitlyn Jenner, estrella televisiva actualment i campió olímpic –amb el nom de Bruce Jenner–, han trobat una forta oposició a internet, on milers de persones demanen que se'n cancel·li la venda perquè els consideren una burla a la transsexualitat. A través d'una petició a Change.org que va començar dilluns, més de sis mil signants sol·liciten que l'empresa Spirit Halloween avorti els plans que té de comercialitzar un vestit inspirat en Jenner.

"Els vostres guanys només portaran més fòbia i marginació cap als transsexuals, una comunitat que ja està en perill", va assegurar Addison Rose Vincent, impulsora de la iniciativa. En una entrevista amb el diari 'Daily News', la portaveu de Spirit Halloween, Trisha Lombardo, va confirmar que l'empresa treballa en una disfressa de Jenner i va defensar la decisió perquè entenia que aquesta dona s'havia convertit en "el superheroi real més important de l'any". Spirit Halloween no distribueix encara aquest vestit, encara que els seus competidors d'Anytime Costumes ja n'inclouen un en la seva pàgina d'internet, on està disponible per 74,99 dòlars.

Un bodi, una perruca i una banda de certamen de 'miss'

La disfressa està inspirada en la roba que portava Caitlyn en el posat que va fer per al número de juliol de la revista 'Vanity Fair', en què es va mostrar per primera vegada en públic després del canvi de sexe. A més, inclou una perruca rossa i una banda com les que es fan servir en concursos de bellesa en què es pot llegir "Call me Caitlyn", el titular que hi havia en la portada del número esmentat.

En la descripció del vestit, Anytime Costumes assegura als clients que probablement no trencarà "cap rècord al Twitter" per posar-se aquesta indumentària "com Caitlyn va fer quan va estrenar el seu compte [en aquesta xarxa social]", però "segur" que "farà riure una mica" els seus amics.

Jenner, de 65 anys, s'ha casat tres vegades, és pare de sis fills i va guanyar la medalla d'or en la prova de decatló masculina en els Jocs Olímpics de Mont-real del 1976. Després de posar fi a la seva carrera esportiva va passar a tenir presència a la televisió amb la seva dona, Kris Jenner, i les seves fillastres, les populars Kim, Kourtney i Khloé Kardashian.

stats