Estils 21/04/2016

Carles Felip de Suècia ja és pare

Joan Callarissa
2 min
Carles Felip de Suècia ja és pare

BarcelonaLa princesa Sofia de Suècia, esposa del príncep Carles Felip, quart en la línia successòria al tron del regne escandinau, ha portat al món el primer fill de la parella. “La princesa Sofia va donar a llum un nen en bon estat de salut el 19 d’abril a l’hospital de Danderyd”, va anunciar en un comunicat la casa reial sueca.

Tant la mare com el nadó, que va pesar tres quilos i mig i va mesurar 49 centímetres, estan en perfecte estat de salut, afegia el text oficial. “Per a la meva dona i per a mi és un gran dia ple d’emocions”, va dir el príncep als mitjans després que se sabés la notícia del naixement de la criatura, cinquena en l’ordre de successió al tron suec.

Carles Felip, duc de Varmland, té 36 anys i és el segon fill del rei Carles Gustau i la seva dona, la reina consort Sílvia. En la línia successòria ocupa el quart lloc després que un canvi legislatiu el 1980 -després que ell nasqués- fes que la seva germana gran, la princesa Victòria, pogués ser l’hereva, cosa que fins llavors no havia sigut possible perquè al país imperava la llei sàlica. Els dos fills de la seva germana també estan per davant d’ell en la línia successòria.

Carles Felip, que com el seu pare i la seva germana hereva té dislèxia, es va casar amb l’exstripper Sofia Hellqvist el juny del 2015 a Estocolm, en una cerimònia a la qual van acudir gairebé 600 convidats. Tot i que l’elecció de la seva dona va causar enrenou mediàtic al país, la família reial sueca va acceptar finalment Hellqvist, que actualment és oficialment princesa.

stats