Estils 30/04/2018

Casa Cacao, el projecte de Jordi Roca, obrirà el 2019

Serà un obrador, botiga i hotel a Girona on s'oferirà "la millor xocolata del món"

Ara
2 min
Jordi Roca, de peu, amb els seus dos germans

BarcelonaJordi Roca, reboster d'El Celler de Can Roca, amb tres estrelles Michelin, veurà fet realitat el seu somni, el nou obrador Casa Cacao, el mes de gener vinent. Es tracta d'un projecte pensat per als amants de la xocolata amb un vessant solidari que ajudarà la comunitat indígena 'awajun' del Perú.

"Estem superil·lusionats, molt contents, perquè és un projecte que repercuteix en l'origen i que ens permet treballar amb un producte únic, la millor xocolata que hem trobat", explica en una entrevista amb Efe el que va ser elegit Millor Xef Reboster del Món el 2014 per la revista 'The World's 50 Best Restaurants'. Aquesta xocolata excelsa és un cacau "biològic, totalment natural i salvatge", amb el qual fabricarà xocolates que "tindran anyades", ja que en no ser cultivat "el gust varia molt d'una col·lecta a una altra, no hi ha regularitat", diu Roca. Per buscar-lo va viatjar pel Perú, Colòmbia i l'Equador, un viatge que es plasmarà en un llibre els beneficis del qual, per drets d'autor, invertirà a crear una cooperativa per fermentar i assecar el cacau que col·lecta la comunitat 'awajun' de la selva amazònica peruana, que el proveeix.

Roca ja ha començat a treballar amb les faves que recol·lecten els 'awajun', amb les quals crea unes "rajoles per menjar sense remordiments", en què utilitza mantega de cacau amb pèsols liofilitzats, pastanaga i remolatxa. "Els vegetals computen com amanida", fa broma.

Casa Cacao a Girona

Aquest serà un dels productes que vendrà a Casa Cacao, que obrirà les seves portes el gener del 2019 a la plaça Catalunya de Girona, la seva ciutat, on ja té la gelateria Rocambolesc juntament amb la seva dona. Serà un obrador a peu de carrer, perquè es pot veure la transformació del gra de cacau en xocolata, una xocolateria on es podrà gaudir de versions líquides i sòlides, una botiga de productes envasats i un hotel 'boutique' de 15 habitacions que gestionarà la seva cunyada, Anna Payet. Tots aquests són els elements de Casa Cacao, on l'aroma convidarà a llaminejar i una terrassa oferirà "unes precioses vistes a tota la ciutat".

"Com a pastisser és un somni", reconeix qui també aspira a promoure des d'aquest centre la cultura de la xocolata, un món en el qual hi ha "molta confusió".

stats