Estils 25/06/2019

10 coses que potser no sabies de Michael Jackson

Avui fa 10 anys que el Rei del Pop va morir a la seva casa de Los Angeles

Ara
4 min
Michael Jackson, a la presentació de la gira 'This is It'

Barcelona1. És l'artista mort que més diners genera. El Rei del Pop va amassar una bona fortuna durant la seva vida que no ha parat de créixer des que va morir el 25 de juny del 2009. Jackson encapçala la llista Forbes de difunts que més caixa fan, per davant d'Elvis Presley i John Lennon, i el llibre Guinness dels rècords situa els seus ingressos en 825 milions de dòlars.

2. Va comprar els drets de la música dels Beatles. Era tan fan dels de Liverpool que l'any 1985 va decidir fer-se amb el catàleg musical de la banda britànica. Gràcies als diners que havia guanyat amb 'Thriller', va poder pagar més de 40 milions de dòlars pels drets de 250 cançons dels Beatles. El 2008 els va vendre a Sony per uns 750 milions. Va ser Paul McCartney el que li va aconsellar en el seu moment que invertir en la indústria de la música era un bon negoci.

3. El 1984 va convertir-se en el primer artista a guanyar vuit premis Grammy per 'Thriller', un rècord que encara ostenta. En total, en té 13, a més de 40 premis Billboard. 'Thriller', a més, és l'àlbum més venut de la història, amb 66 milions de còpies.

4. 'Billie Jean' va ser el primer videoclip d'un artista negre a emetre's repetidament a la MTV. La cançó, per cert, està inspirada en fets reals. L'artista va explicar que està basada en els grups de noies que els seus germans i ell es trobaven durant les seves gires amb The Jackson 5 i que asseguraven haver tingut fills d'ells.

5. Va patentar les sabates antigravetat de 'Smooth criminal'. Quan Michael Jackson va estrenar el videoclip de 'Smooth criminal' (1988), els fans van quedar molt sorpresos per un dels passos de ball. Al final de la cançó, Jackson desafiava la gravetat: tot i que els peus li quedaven clavats a terra, el cos se li inclinava uns 45 graus respecte al terra sense caure. Ho va aconseguir gràcies als talons de les botes que portava, que estaven fixats a terra amb cargols. El cantant i dos inventors més van registrar la patent per evitar que cap altre artista li copiés aquest característic pas de ball.

6. Aviat tindrà un nou musical. 'Don't stop 'til you get enough' [No paris fins que en tinguis prou] és el nom d'un tema del Rei del Pop i també del seu nou musical, basat en la seva gira 'Dangerous' del 1992. El musical donarà el seu tret de sortida a l'octubre a Chicago i s'espera que arribi a Broadway l'any que ve. Els seus fills han donat el vistiplau a l'obra, que estarà comandada per la dramaturga Lynn Nottage, guanyadora dos cops del premi Pulitzer de teatre.

7. Tenia vitiligen. Sempre s'ha especulat molt sobre si l'emblanquiment de pell de Jackson era fruit d'un caprici estètic o si, com ell defensava, patia vitiligen. L'autòpsia de la seva mort va revelar que efectivament l'artista patia aquesta malaltia que provoca la pèrdua de melanina en certes parts de la pell. De fet, la despigmentització total de la pell és una teràpia que s'utilitza en casos de vitiligen sever per dissimular les taques. En aquests casos es fa servir monobenzona per blanquejar la pell.

8. Quan tenia 25 anys va patir un accident pirotècnic mentre gravava un anunci per a Pepsi. El va gravar en el marc d'un acord comercial molt ambiciós gràcies al qual va cobrar 5 milions de dòlars. Jackson va patir cremades al cap, als cabells i al cos, i des de llavors va fer servir perruques. També va ser en aquell moment quan va començar a prendre calmants, una addicció que el va acompanyar tota la vida i per la qual va haver de ser ingressat en un centre de rehabilitació.

9. La Toya el va acusar de ser un pedòfil. Les acusacions d'abusos sexuals a menors van acompanyar Michael Jackson durant tota la seva carrera. La seva germana La Toya Jackson el va acusar de ser un pedòfil en una entrevista a la MTV el 1993 però que no es va fer pública fins al mes de març d'aquest any. En aquella entrevista, La Toya explicava que havia vist com el seu germà pagava xecs a nens de quantitats "molt i molt grans". "El Michael és el meu germà i l'estimo molt, però ni puc ni vull quedar-me callada davant dels seus crims", va dir. "Quin home de 35 anys s'emporta [a casa] un nen petit i es queda amb ell durant 30 dies?", preguntava la cantant.

10. Va pagar 23 milions de dòlars a la família d'un nen que l'acusava d'abusos. Precisament les declaracions de La Toya van arribar després que Evan Chandler, un dentista de Nova York, acusés Michael Jackson d'abusar sexualment del seu fill de 13 anys. El 1994 els advocats del cantant van accedir a pagar 23 milions de dòlars a la família. El cantant va veure's obligat a cancel·lar una gira i va perdre patrocinis, fins i tot el seu acord amb Pepsi. El pare del nen va acabar suïcidant-se anys després.

stats