Mengem
Estils 23/02/2021

La cuina tradicional catalana, comarca a comarca

L’ARA ofereix un llibre de receptes catalanes tradicionals. Editat per Ara Llibres, es pot aconseguir per 20,90 euros a la botiga web del diari del 24 de febrer al 9 de març

1 min
Portada del llibre “501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir”.

Arròs amb samfaina i botifarra negra, cuetes de rap amb nyores, trinxat de la Cerdanya, fricandó amb moixernons, xai al forn, escudella de l’hostal, platillo de l’Empordà… I, per postres, bunyols de vent, carquinyolis, coca de Sant Joan, mel i mató, figues calentes, peres amb vi, flam de castanyes... Fins a 501 receptes tradicionals del país, per llepar-se’n els dits, han estat recopilades per Mònica Garcia Massagué al llibre 501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir.

Aquesta extensa selecció de receptes, agrupades per comarques, posa de manifest la gran varietat de plats que hi ha repartits per tot el país, molts dels quals estan fets amb productes autòctons i, per tant, de quilòmetre zero o quasi zero.  

El llibre 501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir és un viatge al món rural, als corrals i a les granges, i alhora un homenatge a les generacions de cuiners i cuineres que han fet que la cuina catalana sigui tan apreciada, a casa i fronteres enllà.

La publicació inclou també propostes culinàries del cineasta Ventura Pons, del dramaturg Guillem Clua, de l’escriptora Care Santos, del mestre flequer Xavier Barriga, del restaurador Santi Isern i de l’actor Adrià Collado, i tres índexs molt pràctics abans d’encendre els fogons o el forn, o d’anar a comprar els ingredients: un d’alfabètic, un per comarques i un altre per època de l’any.

El llibre, editat per Ara Llibres, es pot aconseguir a la botiga web de l’ARA en aquest enllaç, del 24 de febrer al 9 de març.

stats