Estils 06/06/2018

Els nens que segueixen una dieta saludable treuen més bones notes

Al 84% dels nens que mengen bé no els costa anar a l'escola

Ara
2 min
La fruita és un element encara poc present a la dieta dels nens

BarcelonaEls nens que segueixen una dieta i alimentació saludable milloren les seves notes, segons el V Observatori sobre Hàbits Nutricionals i Estils de Vida de les Famílies que s'ha fet públic aquest dimecres.

L'Observatori considera que un nen menja saludablement quan inclou en el seu dia a dia el consum de fruita natural i verdures fresques i, almenys un cop a la setmana, el de llegums, peix i fruita seca, amb oli d'oliva, i l'aigua com a beguda principal. Així, segons aquest informe, un 32% dels nens espanyols treuen excel·lent en llengües o ciències, mentre que aquesta xifra augmenta al 46% entre els que segueixen una dieta saludable. Pel que fa a les tasques escolars, només el 28% dels nens es mostren satisfets, però el percentatge arriba al 42% entre aquells que s'alimenten millor. Al 84% dels nens que mengen bé no els costa anar a escola.

Benestar emocional i dieta saludable

"Independentment d'altres factors que incideixen en aquest desenvolupament, com la genètica o l'àmbit socioeconòmic –explica el doctor Casa, psiquiatre expert en promoció d'hàbits de salut i en obesitat infantils–, és molt important que, al costat del benestar emocional, el nen disposi d'una dieta saludable amb tots els nutrients que contribueixen a aquest procés cognitiu que determina la capacitat de concentració, atenció o memòria i l'aprenentatge".

Segons Casas, el paper dels pares és fonamental. "Són els que transmeten al nen les bases i rutines d'un estil de vida saludable en el sentit més ampli. El seu rol és essencial perquè els nens adquireixin bons hàbits d'alimentació".

"Els alumnes que treuen més bones notes són els que, a més de seguir una alimentació equilibrada, solen fer activitat física regularment, els que tenen bones rutines de descans, més bona actitud, etc.", afegeix Laura González, responsable de nutrició de Nestlé España.

Les conclusions d'aquest Observatori, realitzat per la firma d'investigació de mercats IPSOS i impulsat per Nestlé, s'han obtingut a través de 1.038 entrevistes online i d'un diari de consum a famílies amb fills de 3 a 12 anys. Les famílies enquestades s'han classificat entre les que segueixen una alimentació equilibrada i les que no, determinant una sèrie de racions recomanades per a cada grup d'aliments.

Menys fruita i verdura

Una altra dada rellevant de l'estudi és que només un 10% de les famílies enquestades segueixen una alimentació equilibrada; el 69% dels pares saben que cal oferir diàriament als nens tres racions de fruita, però només el 17% ho fan. Els infants també mengen menys verdura de l'aconsellada perquè, tot i que el 66% de les famílies són conscients que els n'haurien de donar dues racions al dia, només el 54% ho compleixen.

stats