Estils 01/12/2016

La gran família (solidària) de Bonaventura Clotet

La Fundació lluita contra la Sida, presidida pel doctor, va celebrar ahir una festa amb 400 invitats per recaptar fons per investigar contra la malaltia

Joan Callarissa
2 min
La gran família (solidària)  del doctor Bonaventura Clotet

BarcelonaEl photocall de la festa People in Red d’ahir al vespre era el lloc més propici per constatar el poder de convocatòria que té el doctor Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida, que organitzava l’esdeveniment per recaptar fons per investigar contra la malaltia. A les portes de l’Hotel El Palauet, a Barcelona, la majoria d’assistents cridaven l’investigador per fer-s’hi una foto. Amics, coneguts i saludats de tots els àmbits hi havien anat per donar suport a la seva causa, pagant l’entrada solidària.

Al llarg dels tres pisos d’aquesta joia modernista del passeig de Gràcia es van repartir els 400 assistents, provinents del món de la política, l’empresa, l’esport i la cultura. Els més destacats van ser el president Puigdemont, que va fer un parlament a tots els assistents durant la festa,i la seva dona, i Artur Mas, també acompanyat de la seva dona. L’expresident va destacar que la festa és “un d’aquells moments en què s’ha de donar suport i missatge, sent-hi i fent que la gent sàpiga que això existeix”. També hi va acudir el conseller Santi Vila, que com la resta d’assistents portava un detall vermell en la seva vestimenta. Vila va destacar l’“exhibició de compromís de molts ciutadans que no deixaran de lluitar fins que es guanyi la batalla amb la vacuna contra la sida”.

La Gala de la Sida segueix la línia ascendent i supera el milió d’eurosPerò la llista del doctor Clotet és molt més llarga. Carles Puyol i Vanessa Lorenzo -contenta perquè el seu llibre ja va per la segona edició-; l’actor Marc Clotet,amb corbatí vermell de ceràmica; les actrius Aina Clotet i Natalia Sánchez ; Gemma Mengual ; el cantant Joan Manuel Serrat -“molt content” pel premi Cervantes que li han atorgat al seu “amic” Eduardo Mendoza-; la productora Isona Passola; el president de l'ARA, Ferran Rodés; Ramon Agenjo, president de la Fundació Damm, o la joiera Rosa Tous van ser algunes de les personalitats que van voler col·laborar amb la festa solidària de Clotet, que va tancar la nit amb una recaptació de més de 130.000 euros. Jan Laporta -que no va voler fer porra de cara el càssic-, l’exalcalde Trias o Eugenia Martínez de Irujo -que va dir que ja sap qui guanyarà MasterChef Celebrity perquè hi té tres amics concursant- i Miguel Bosé van ser altres membres de la gran família solidària del doctor Clotet.

El sopar va anar a càrrec del xef Nandu Jubany, que va optar també pel vermell: tant a les vambes que portava com als plats servits. Ingredients com els gerds, el tomàquet, la remolatxa o la vedella van acabar de donar color a una nit que va tenir Judit Mascó i Josep Puigbó com a mestres de cerimònies.

stats