Estils 16/07/2021

La firma Delpozo tanca després de 47 anys d'història

La casa de moda s'acomiada després de no trobar inversor per continuar

2 min
Delpozo debuta  a la passarel·la  de Londres

BarcelonaLa firma de moda espanyola Delpozo ha anunciat que tancarà portes després de més de 47 anys de trajectòria. La casa, hereva de l'antiga firma homònima Jesús del Pozo, ha decidit acomiadar-se del món de la moda després de no poder trobar un inversor per mantenir en funcionament la companyia, segons ha avançat el digital especialitzat Moda.es. Amb les seves creacions Delpozo va traspassar les fronteres espanyoles i va vestir estrelles de Hollywood com Keira Knightley, Cate Blanchett o Zendaya, i personalitats com Melania Trump, ex primera dama dels Estats Units.

El dissenyador Jesús del Pozo va fundar la seva firma homònima l'any 1974, que va dirigir fins a la seva mort, l'any 2011, a causa d'un emfisema pulmonar. Va ser després de la seva defunció que la marca va passar a formar part del grup Perfumes y Diseño, que va adquirir la firma l'agost del 2011 per conservar el llegat del modista i rellançar la casa. En aquesta nova etapa hi va jugar un paper destacat el dissenyador Josep Font, que el març del 2012 va assumir la direcció creativa de la firma. Font va estar al capdavant de Delpozo durant sis anys i durant aquest temps va ser l'artífex d'una renovació que va convertir Delpozo en una referència de moda mundial.

Després de la sortida de Font, la direcció creativa de Delpozo va recaure en l'alemany Lutz Huelle, que va assumir el càrrec el 2018. El seu objectiu era ampliar la clientela de la firma oferint uns preus que fossin més accessibles al públic.

L'última col·lecció que va presentar Delpozo va ser la de tardor-hivern del 2019. A principis del 2020 la marca anunciava una col·laboració amb la firma nord-americana Anthropologie, però des de l'abril del mateix any Delpozo va deixar d'actualitzar el perfil d'Instagram on mostrava les seves creacions.

stats