Estils 21/11/2016

La Gala Sida desembarca a Madrid amb Carmena d'amfitriona

L'acte benèfic no se celebra, per primer cop, a Barcelona: "Hem decidit viatjar i donar una oportunitat a la solidaritat dels madrilenys", diu Miguel Bosé

Ara
2 min
Els organitzadors de la VII Gala Sida, que aquest any se celebra a Madrid. ARA

MadridMadrid acull aquest dilluns al vespre, per primer cop, la Gala Sida amb l'alcaldessa de la capital espanyola, Manuela Carmena, d'ambaixadora. Més de 100 'celebrities' passaran per la catifa vermella que s'ha habilitat per a l'ocasió al Palacio de Cristal de Cibeles, la seu del consistori, que ha cedit Carmena a la fundació que presideix el doctor Bonaventura Clotet i que confia a superar el rècord de 811.360 euros recaptats l'any passat a Barcelona, on s'ha celebrat la gala des del 2010. "Hem decidit viatjar i donar una oportunitat a la solidaritat dels madrilenys", ha explicat en la roda de presentació de l'acte el cantant Miguel Bosé, que des de fa 7 anys dirigeix una gala presentada per Boris Izaguirre i que cada any reuneix en un sopar fins a 700 persones.

L'organització no descarta que, davant la bona acollida que els organitzadors tenen prevista a la capital espanyola, la Gala Sida s'hi celebri també l'any vinent. "Madrid ha aixecat la mà per ser solidària i ens apropem a Madrid. Crec que se li ha de donar una oportunitat", ha dit Bosé, i ha recordat que la fundació té arrels a Badalona, amb els laboratoris, i que "viatjarà on sigui necessari" per intentar tenir una vacuna contra la sida al més aviat possible.

Bonaventura Clotet lamenta que la sida s'hagi convertit en una "malaltia 'vintage' per a molts adolescents". Cada dia s'infecten fins a 2 persones a l'Estat, i a l'any al món s'infecten fins a 2 milions de persones i 1 milió mor per la malaltia. "Volem immediatesa, i per tenir més immediatesa fan falta molts diners. Volem anar de pressa per controlar l'epidèmia", ha assenyalat el doctor.

Entrevista d'Antoni Bassas a Bonaventura Clotet

Bosé busca costi el que costi que la vacuna per a la qual lluiten sigui espanyola. En 6 anys la gala ha recaptat gairebé 3,5 milions d'euros per a la investigació. Manuela Carmena ha agraït que tantes "estrelles" trepitgin avui el consistori per "brillar en la bona direcció, la de la solidaritat". L'alcaldessa de Madrid està convençuda que d'aquí uns anys la sida haurà desaparegut.

El còctel que s'ha organitzat a Barcelona el 30 de novembre.

Barcelona acull el People in Red

Per no deixar de banda Barcelona, la Fundació Lluita contra la Sida celebra el 30 de novembre per primer cop el People in Red, al Palauet Albéniz, un còctel preparat per Nandu Jubany que comptarà amb l'assistència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i on cada assistent té previst donar 300 euros.

stats