Estils 24/11/2015

La Gala de la Sida de Barcelona bat tots els rècords i recapta més de 800.000 euros

La sisena edició va reunir aquest dilluns al MNAC més de 700 invitats entre els quals van destacar models, presentadors, actors i cantants. S'han aconseguit gairebé 100.000 euros més que l'any passat

Joan Callarissa
4 min
Miguel Bosé, Bonaventura Clotet, Belén Rueda i Boris Izaguirre ensenyant el xec amb la recaptació de la sisena edició de la Gala de la Sida / JORGE ANDREU

BarcelonaHavia passat ja la mitjanit quan l'actriu Belén Rueda cridava des de l'escenari la xifra que s'havia aconseguit recaptar: 811.360 euros. Un número molt elevat. Gairebé 100.000 euros més que l'any anterior, que es van aconseguir 717.800 euros. La Gala de la Sida de Barcelona havia estat novament un èxit i la Fundació Lluita contra la Sida tindria un bon any per davant per poder continuar fent la seva inestimable tasca d'investigació per "acabar amb aquesta pandèmia", com deia el doctor Bonaventura Clotet –president de l'entitat– des de l'escenari en revelar la dada.

Però a banda de l'ànsia per conèixer l'esperada xifra la gala celebrada al MNAC tenia un fil conductor encara més potent: "Comença el compte enrere". Una frase que Boris Izaguirre, conductor de la cerimònia, va repetir amb convenciment en diverses ocasions. I és que l'equip del doctor Clotet calcula que amb aquest ritme d'injeccions econòmiques fruit de les donacions es podria aconseguir una vacuna contra el virus en només cinc anys. Per això, el 2020, va ser una data que va sonar tants cops entre els més de 700 assistents que va tenir l'acte benèfic, que amb només sis edicions s'ha transformat en el més important d'Espanya, tant per les dades econòmiques com per la massiva assistència de persones famoses que aconsegueixen que es difongui la iniciativa i que les empreses es bolquin amb els donatius.

Tot això, gràcies a l'esforç dedicat a la causa per Miguel Bosé, artífex de la gala. El cantant va explicar que "gràcies a l'alta implicació i participació, durant aquests cinc anys s'ha recaptat un total de 2'7 milions d'euros", una xifra que no inclou la feta pública aquella nit. Belén Rueda, present a l'acte per primer cop i ambaixadora de la festa, va recordar que "com tants" de la seva generació: "He vist néixer aquesta malaltia i vull veure-la morir". Dues frases curtes però que donen a entendre les intencions i la força d'aquest acte de la capital catalana.

Models impressionants

La llista de les persones famoses invitades va ser molt extensa. Un bon nombre de models van anar al sopar, fent gala del seu ofici amb vestits impressionants com el Tot-hom que portava Judith Mascó o l'exhuberant María Escoté negre i vermell que es va posar Veronica Blume, molt feliç amb la seva escola de ioga del Poble Sec. La veterana model Antonia Dell'Atte també estava pletòrica però no per la vestimenta. Contestava als periodistes allí concentrats que està menys crispada que fa anys cantant una cançó: "Se te nota en la mirada, que vives enamorada".

Les blogueres, que van desembarcar a la gala de la mà d'Aïda Domènech i Blanca Miró, no es van quedar enrere respecte les models. Miró hi va acudir amb joies de Puig Dòria i un vestit blanc i negre d'Etro, mentre que Domènec va optar per un vestit arrapat verd botella d'un dissenyador barceloní que li "encanta" anomenat Ze García, del qual diu que té vestits preparats per a tots els esdeveniments d'aquesta setmana.

Dos bonics embarassos

En el capítol de les embarassades, destacaven les boniques panxes de la model Vanesa Lorenzo, molt amable amb la premsa mentre Carles Puyol l'esperava uns passos enrere, i de l'actriu Aina Clotet, a la qual li queden només quatre setmanes per ser mare. Lorenzo de blanc i Clotet de marró, les dues de llis feien un goig especial davant la seva propera maternitat, la segona en el cas de la model, que ja va tenir una filla anomenada Manuela al gener de 2014 amb el futbolista blaugrana.

Molts polítics també van fer aparició a la festa amb el vestit fosc, com manava l'etiqueta. S'estrenava enguany Albert Rivera, líder de Ciutadans, que vestit d'Hugo Boss brillant i amb unes sabates xarolades va atendre tots els mitjans allí presents. Rivera, que va posar de manifest que la sida havia afectat un membre de la seva família i que se sentia especialment vinculat a l'acte. Rivera, preguntat per l'ARA perquè aquests temes tan importants ocupen tan poc espai en el debat polític, responia que aquests temes "lamentablement, en què estem d'acord [els polítics] no són notícia".

De Naranjo a Baute

Del món de la música van assistir l'acte un llarg nombre d'artistes. Un dels que més va parlar amb la premsa va ser Carlos Baute, que va acudir a la festa del braç de la seva dona, Astrid Klissans. El veneçolà va enaltir la solidaritat d'Espanya i va reflexionar que quan s'apropa Nadal es fan més esdeveniments d'aquest tipus perquè la gent està "més generosa i més animada". La cantant figuerenca Mónica Naranjo, espectacular dins d'un vestit fet 'ad hoc' pel barceloní José Fuentes, va donar una volta "com les folclòriques" davant els càmeres per lluir la creació i, fins i tot, es va fer 'selfies' amb algun reporter.

Una de les més esperades era Eugenia Martínez de Irujo, filla de la duquessa d'Alba, morta fa exactament un any. L'interès per saber per què no havia acudit a l'homenatge a la seva mare la setmana passada a Sevilla, el va resoldre amb poques paraules. "Estava als Estats Units, jo a la meva mare la porto al cor", va respondre. La benjamina de la casa d'Alba explicava a l'ARA que s'havia posat un vestit de vellut de tons ocres de Javier Larraínzar "de fa un munt d'anys" per a l'ocasió. Tot i les personals preguntes que se li feien no va fugir, com si que van fer altres invitats com Ricardo Bofill Junior, que va passar com una exhalació pel 'photocall'.

Final de festa amb Fede Sardà

La llista d'invitats va ser molt extensa, amb una gran presència de personalitats catalanes com Isona Passola, que va reconèixer a l'ARA que no sabia qui signava el seu elegant vestit d'inspiració japonesa, Helena Rakosnik, Bibana Ballbé, Juan Antonio Bayona, el Mag Lari, o l'actor Álvaro Cervantes, esplèndid en un vestit amb armilla de Dolce and Gabbana. Cervantes qualificava de "tresor" tot el que ha aprés a 'Carlos, Rey Emperador', la sèrie que protagonitza al costat de Blanca Suárez a TVE. El tricicle va cloure la festa amb una selecció d'esquetxos seus que van fer riure un públic entregat al seu humor minimalista, que va servir de prèvia a la festa que se celebrava a la cúpula del MNAC. Amenitzada als plats, i com ja ve sent una tradició, per Fede Sardà.

stats