Estils 21/11/2015

Un any sense la duquessa d’Alba: família distanciada i problemes amb l’herència

Només tres dels seus sis fills van acudir al funeral que es va celebrar en honor a l'aristòcrata a Sevilla. Encara queden per resoldre els pocs serrells que ella no va deixar lligats. Per exemple, la pensió del seu vidu

Joan Callarissa
1 min
Fernando Martínez de Irujo, Alfonso Martínez de Irujo i Carlos Fitz-James Stuart, fills de la duquessa d’Alba; Alfonso Díez, viudo, i Juan Ignacio Zoido, exalcalde de Sevilla.

BarcelonaFa un any que la crònica rosa espanyola va perdre una de les seves figures més importants. La duquessa d’Alba moria a Sevilla i deixava sis fills i un viudo que només s’havien de posar d’acord en alguns serrells pel que fa a la seva herència, ja que ella mateixa es va encarregar de repartir en vida la major part del seu immens patrimoni. El 2011 cada fill va emportar-se 110 milions d’euros i el viudo res, ja que havia renunciat a tot davant de notari.

Un any després, el que per a Cayetana semblava tan fàcil s’està convertint en un obstacle infranquejable per als fills, només tres dels quals acudien divendres al seu homenatge a Sevilla.

Segons han informat diversos mitjans, el problema és repartir el terç de l’herència de lliure disposició que la duquessa no havia llegat directament a cadascú. En aquest lot hi ha unes quantes peces personals d’ella -com per exemple un Renoir- que en total podrien arribar als 18 milions d’euros. També s’ha de fixar una “paga digna per poder viure” al seu viudo, Alfonso Díez, com ella va deixar dit però no escrit. Tot i que cap dels fills sembla que hagi de tenir problemes econòmics, repartir aquestes minúcies se’ls està fent molt complicat. De fet, fins i tot se’ls està acabant el temps màxim que els dóna la llei.

stats