Estils 25/11/2014

La gala contra la sida de Miguel Bosé bat un nou rècord: 713.000 euros

Carles Puyol, Judit Mascó, Carolina Herrera i Elena Rakosnik, entre els 700 convidats

Joan Callarissa
3 min
El doctor Bonaventura Clotet amb Martina Klein, Àlex Corretja i Miguel Bosé / EFE

BarcelonaEl color vermell va tornar a il·luminar la façana del MNAC dilluns a la nit fent honor a l'esdeveniment solidari que s'hi celebrava a l'interior: la Gala Sida Barcelona 2014. Una festa que amb només cinc edicions s'ha transformat en un esdeveniment social de referència no només a la ciutat o a Catalunya sinó també a la resta de l'Estat. Enguany, va acompanyar aquest quinquenni de lluita contra la malaltia una gran xifra de diners recaptats per finançar part de la investigació que porta a terme el doctor Bonaventura Clotet amb la Fundació Lluita contra la Sida. Concretament, 713.000 euros que aniran destinats a seguir avançant cap a l'objectiu més proper de la lluita contra aquesta malaltia que tantes morts ha provocat: aconseguir una vacuna.

Amb l'anunci d'aquesta quantiosa xifra es va cloure un acte que va congregar a la sala oval del MNAC 700 invitats, entre els quals hi havia persones provinents de tots els àmbits. Models, presentadors, actors, cantants, polítics, empresaris, executius i banquers van omplir les taules que servien per recaptar aquests diners. Cadascú a la seva manera tots van posar el seu gra de sorra perquè aquest acte fos una vegada més sinònim d'èxit. Com no podia ser d'altra manera, els més esperats van ser els més famosos, que es van sumar a la festa amb l'objectiu de "mediatitzar" l'acte, cosa que els va agrair Miguel Bosé, creador i impulsor de l'esdeveniment, des de l'escenari.

D'entre els molts que hi van assistir, n'hi va haver de catalans com Àlex Corretja i Martina Klein -que va fer de copresentadora de l'acte-, Carles Puyol i Vanesa Lorenzo, Judit Mascó i el seu marit, Ona Carbonell, Gemma Mengual, la cantant Gisela, el periodista Oriol Nolis, Helena Garcia Melero i Joan Vehils, Joan Dausà, l'arquitecte Ricardo Bofill Jr., Macaco o Elsa Anka; i també de la resta de l'Estat. Per exemple, la model canària Helen Lindes -imatge de diverses grans marques internacionals i a punt de casar-se amb el jugador de bàsquet Rudy Fernández-, Paloma Cuevas -dona del torero Enrique Ponce-, Luis Medina -fill de Naty Abascal-, el cantant Rafa Sánchez -de La Unión-, la model Laura Sánchez -acompanyada de la seva parella, el músic David Ascanio- o el dissenyador Francis Montesinos. D'àmbit internacional, van venir fins a Barcelona la dissenyadora Carolina Herrera, la seva filla o el cantant Huecco.

Aquesta llarga llista de 'celebrities' va servir per donar presència a un acte que no hauria aconseguit superar els 610.000 euros recaptats l'any passat si no fos perquè algunes empreses van pagar fins a 100.000 euros per una taula de deu persones. Entre les taules que acumulaven més poder hi havia la de Google, que va portar fins a Barcelona Eric Schmidt, director executiu de l'empresa nord-americana. Al costat seu, l'ambaixador dels EUA a Espanya i el seu marit van rebre l'agraïment de l'amfitrió des de dalt de l'escenari per haver-hi participat. Altres grans cares empresarials com la d'Antoni Brufau, president de Repsol, o l'exdirector de La Caixa Josep Vilarasau van completar la llista solidària per part del poder econòmic. De l'àmbit polític hi va haver l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el conseller Santi Vila i Elena Rakosnik, que va acudir a l'acte sense el seu marit, el president Artur Mas.

Un els moments més esperats de la gala va ser l'actuació de la bailaora Sara Baras, que va crear un espectacle específic per a la vetllada que va interpretar amb la seva companyia amb la sala oval com a teló de fons. El mag Lari va protagonitzar un dels moments més còmics de la nit quan es va dedicar a anar per les taules fent-se fotos amb els comensals amb el micro a la mà i dient-los les veritats als empresaris i famosos allí presents. Va saludar Carolina Herrera perquè és comprador de la seva colònia i va saludar la taula de La Caixa tot recordant-los: "Sou els amos del meu pis".

En aquesta cinquena edició es van donar per primer cop els premis Barcelona Aids Awards, que es van endur el professor de Harvard Bruce Walker i l'Obra Social La Caixa. A la gala també hi era l'escultor Jaume Plensa, que ha estat l'encarregat de dissenyar el guardó. El doctor Clotet, feliç amb el resultat aconseguit, va cloure l'acte dient que quan aconsegueixin curar la sida presentarà la gala Bosé i cantarà ell, al contrari de com ho han estat fent fins ara.

stats