UN PAÍS PER CONFINAR-S'HI
Estils 17/08/2020

Hostal Spa Empúries: Quan el luxe no és canviar l’entorn sinó gaudir-ne

i
Joan Callarissa
2 min
Un país per confinar-s’hi Hostal Spa Empúries Quan el luxe no  és canviar l’entorn sinó gaudir-ne

“Què és el luxe?” és una pregunta sense resposta fixa. El concepte varia segons els països, segons les persones i segons les èpoques. En qualsevol cas, sembla que a casa nostra cada cop són més els que tenen clar que l’Hostal Empúries és el luxe contemporani. D’aquí que aquest quatre estrelles estigui aguantant tan bé l’impacte del coronavirus gràcies a la clientela catalana.

El fet diferencial d’aquest lloc és que la seva història és també la nostra, cosa que no sempre passa en els llocs més destacats. I és que l’Hostal Empúries està sobre el mateix edifici que el senyor Josep Paradís va aixecar a la platja del Portitxol de l’Escala el 1907 per obrir-hi un petit restaurant -anomenat Villa Teresita en honor a la seva dona- per donar de menjar als arqueòlegs de la primera fase d’excavacions de les ruïnes gregues i romanes de Sant Martí d’Empúries, que va liderar Puig i Cadafalch a només 300 metres de l’actual hotel.

Des de llavors ha plogut molt, però la voluntat de donar rebuda a catalans atrets per aquella bonica estampa empordanesa segueix. L’establiment només ha canviat de mans un cop i l’actual propietari l’únic que ha fet és afegir comoditats a aquell meravellós fòssil, tan icònic del primer turisme de la Costa Brava. Li ha sumat un spa cuidat com pocs, una gastronomia -sorgida del seu propi hort- amb plats tan emblemàtics de la zona com l’escórpora fregida, un jardí mediterrani tan sostenible com fragant, classes de ioga sota els pins i tota mena de sistemes per reduir l’impacte ecològic. No en va van ser el primers d’Europa en rebre el segell Leed Gold. Fixin-se si tenia ganes d’honorar el passat natural i turístic de la zona el nou propietari que va renunciar a construir habitacions a primera línia de mar per construir més jardí. Si això no és luxe, què ho és?

Hostal Spa Empúries

L'Escala, Alt Empordà

Des de 217 euros la nit per una habitació doble a l'agost

https://hostalempuries.com/?lang=cat

972 77 02 07

stats