Estils 29/01/2021

Kate Moss i Naomi Campbell, estrelles del debut de Kim Jones amb Fendi

El dissenyador ha presentat la seva primera col·lecció femenina a la Setmana de la Moda de París

ARA
1 min
Kate Moss, en un moment de la desfilada de Fendi

Primera desfilada de Fendi amb Kim Jones agafant la batuta. El dissenyador britànic ha presentat avui la seva primera col·lecció d'alta costura per a la firma italiana i ho ha fet en el marc d'una Setmana de la Moda de París adaptada als temps del covid. Jones ha tret l'artilleria pesant amb una proposta inspirada en el cercle literari de Bloomsbury que ha comptat amb tres de les seves grans amigues –Naomi Campbell, Kate Moss i Cara Delevigne– com a estrelles principals. Una de les sorpreses de la desfilada va ser l'aparició a la passarel·la de Demi Moore.

A l'hora d'inspirar-se, Jones ha recorregut als seus records d'infantesa: el dissenyador es va criar molt a prop de la casa de camp de Virginia Woolf, una de les membres més destacades del cercle de Bloomsbury. L'escriptora i el seu llibre Orlando han sigut dues de les principals referències d'aquesta col·lecció d'aire romàntic, que inclou nombrosos vestits de seda i vestits jaqueta rematats amb grans capes i amb motius florals. "Aquesta primera col·lecció té un punt autobiogràfic. Les coses a les quals faig referència són molt personals", ha explicat Jones, que també ha volgut fer un homenatge a altres membres del grup de Bloomsbury, com els pintors Vanessa Bell i Duncan Grant. En els estampats de la nova col·lecció es poden veure referències als frescos que la parella va pintar a la seva casa de Charleston, freqüentada per tot el grup de Bloomsbury.

Kim Jones va assumir la direcció creativa de Fendi el setembre passat. El nou càrrec, però, el compagina amb la direcció de Dior Home, una posició que ocupa des del 2018 (les dues firmes formen part del grup LVMH).

stats