Estils 16/11/2021

El Recinte Modernista de Sant Pau oferirà una experiència sensorial per Nadal

Del 22 de novembre al 9 de gener s'hi podrà veure l'espectacle 'Christmas Garden', que ha sigut un èxit en altres ciutat europees

Nerea Iturrate
2 min
Una de les projeccions de l'espectacle

BarcelonaAquestes festes el Recinte Modernista de Sant Pau es convertirà en l'escenari d'una experiència sensorial per a tots els públics. Després de tenir un destacat èxit internacional, el projecte Christmas Garden, un espectacle de llum i colors, aterra a Barcelona, on es podrà veure des del 22 de novembre fins al 9 de gener, cada dia de 18 h a 23 h, i en grups de visites cada 30 minuts.

Després de l'acollida que ha tingut en altres ciutats europees com París, Londres i Berlín, els responsables de l'espectacle aposten ara per aquest espai, com explica Christian Diekmann, directiu de DEAG, una de les dues empreses organitzadores, que va començar aquest projecte a Alemanya. Diekmann recorda que quan els van proposar de fer-lo en aquest espai van quedar sorpresos, ja que no és un jardí botànic, com els altres llocs on prèviament l'havien fet. Però un cop van veure el recinte modernista hi va haver dos grans motius que els van convèncer: en primer lloc, la descoberta de la gran joia arquitectònica, amb 110 anys d'història, i els seus voltants, i en segon lloc, adonar-se que les característiques de l'espai els permetien per primera vegada combinar l'espectacle horitzontal amb la verticalitat de l'edifici històric.

Així, Sant Pau es transformarà per Nadal en un paisatge màgic, que comptarà amb una il·luminació a la façana exterior i un recorregut d'un quilòmetre per l'interior del recinte amb diferents punts de llum i de color, figures 3D, ambients sonors i mappings. Tot un viatge per un entorn declarat Patrimoni Mundial per la Unesco.

Una de les projeccions que s'hi podran veure.

Nicolás Renna, directiu de Proactiv –l'altra de les dues empreses organitzadores–, ha animat aquest dimarts a visitar l'espectacle explicant que és un "espai ideal per fugir de la pandèmia, del dia a dia i de la foscor de l'hivern". Per ara el projecte està tenint bona acollida, i segons han dit els organitzadors ja han venut 30.000 entrades.

Pel que fa a la possibilitat que l'espectacle es repeteixi els pròxims anys a Barcelona i que sigui un espai de referència nadalenc de la ciutat, els organitzadors han comentat que "ja hi ha una entesa amb Sant Pau" per fer-ho.

stats