Estils 27/07/2016

Confirmat: l'orxata de xufla és afrodisíaca

Un estudi nord-americà destaca les propietats afrodisíaques de la xufla que fan augmentar la libido masculina

Ara
1 min
L'orxata és una de les begudes preferides de l'estiu

BarcelonaLa xufla té efectes afrodisíacs que fan augmentar la libido masculina. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi del Centre Nacional per a la Informació Biotecnològica (NCBI) dels EUA, del qual s'ha fet ressò l'agència Efe. Aquesta conclusió confirma el que ja se sabia des del segle XII, ja que aquestes propietats afrodisíaques, tant de la xufla seca com de la seva forma líquida (l'orxata), estan recollides al conegut tractat d'agricultura 'Kitabb al-Fallah', escrit per Ibn al Awwam llavors.

L'estudi dels investigadors nord-americans està fet amb ratolins. Els van subministrar xufla i els van detectar un millor rendiment sexual i un increment dels nivells de testosterona en comparació amb els ratolins que no n'havien pres.

Un grapat de xufes

Aquestes propietats també se citen en un altre article científic del 2011 en què l'orxata apareix com a potent afrodisíac que es pot fer servir com a estimulant sexual i per prevenir la disfunció erèctil.

Segons expliquen des de la denominació d'origen Xufa de València, alguns científics creuen que la quercitrina, les vitamines i el zinc de les xufes són els tres responsables de l'augment dels nivells de testosterona. Altres científics apunten que la clau podria ser un component de la xufla anomenat arginina, un tipus d'aminoàcid que, per acció d'un enzim, es converteix en òxid nítric, un vasodilatador de l'àrea genital que incrementa el flux sanguini a la zona.

stats