Estils 29/09/2020

El confinament va fer caure a la meitat el malbaratament alimentari

Cuinar a casa, planificar la compra i els àpats i reutilitzar les sobres és clau per reduir el que llencem

Ara
1 min
Aliments llençats a la brossa

BarcelonaEl confinament va tenir alguns efectes positius sobretot centrats en el medi ambient. Un exemple és la dada que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet pública aquest dimarts i que apunta que durant el confinament el malbaratament alimentari a l'Estat es va reduir un 50%.

I és que, segons aquesta entitat, la proporció d'espanyols que reconeixien que llençaven menjar abans del confinament era del 70% i durant els mesos de tancament va baixar fins al 32%. Les claus d'aquesta davallada estan vinculades al fet de cuinar més a casa, planificar els àpats i les compres i reutilitzar les sobres, segons els experts de l'OCU.

Tot i aquesta dada positiva, als restaurants de l'Estat encara es llença molt menjar. Un 42% dels clients reconeixen deixar-ne al plat i només un 24% demanen emportar-se les restes. Entre els motius per no fer-ho, els enquestats encara esgrimeixen la "vergonya", en un 35% dels casos

D'altra banda, hi ha un 53% dels enquestats que diuen que llençarien menys menjar si compressin més aliments a granel o en envasos petits, cosa que suposa un toc d'atenció a la indústria alimentària i al packaging i també assenyala el camí encertat de moltes botigues on es pot comprar a granel.

stats