Estils 15/05/2018

Melania Trump, operada per un problema al ronyó

El seu marit ha estat a la Casa Blanca mentre l'operaven

Efe
2 min
La luxosa Setmana Santa de Melania Trump

WashingtonLa primera dama dels Estats Units, Melania Trump, s'ha sotmès avui amb èxit a una operació quirúrgica per tractar un problema al ronyó i estarà hospitalitzada possiblement durant la resta de la setmana, segons ha informat la seva oficina de la Casa Blanca. Melania, que complirà 48 anys el mes que ve, ha estat hospitalitzada al matí al centre mèdic militar nacional Walter Reed, un hospital als afores de Washington on tradicionalment han acudit els presidents i les primeres dames.

"El procediment ha sigut un èxit i no hi ha hagut complicacions", ha informat la directora de comunicacions de la primera dama, Stephanie Grisham, en un breu comunicat. La portaveu ha assegurat que Melania desitja recuperar-se per poder continuar la seva tasca "a favor dels nens", ja que aquest mateix mes ha llançat una campanya batejada Be Best que vol promoure una vida més sana per als nens, així com combatre l'assetjament a internet.

Primera des de Nancy Reagan

Melania Trump és la primera primera dama que ha de passar pel quiròfan per sotmetre's a una operació seriosa des que l'octubre del 1987 a Nancy Reagan (1981-1989) li van haver de practicar una mastectomia per un càncer al pit. El president Trump va romandre a la Casa Blanca mentre la seva dona era operada, tot i que la va acabar anant a visitar a l'hospital.

Poca sintonia

En els últims mesos el matrimoni Trump ha mostrat públicament menys sintonia i això ha alimentat els rumors sobre possibles problemes arran de l'escàndol de l'actriu porno Stormy Daniels, que assegura que va tenir una aventura amb el magnat el 2006, quan ja estava casat amb Melania. Trencant la tradició, Melania no es va mudar a la Casa Blanca quan el seu marit va assumir el poder, el gener del 2016, i durant sis mesos va seguir vivint al seu àtic de la Torre Trump a Manhattan (Nova York) mentre el seu únic fill, Barron, de 12 anys, acabava el curs escolar.

Més popular que el seu marit

Des del principi, Melania Trump ha tingut un perfil baix i en el seu paper de primera dama ha sigut menys activa que les seves predecessores, Michelle Obama i Laura Bush, que van impulsar diverses causes, com la lluita contra l'obesitat infantil i la promoció de la lectura, respectivament. Segons una enquesta publicada la setmana passada per la CNN, la popularitat de Melania s'ha disparat en les últimes setmanes, ja que ha passat d'un suport del 47% al gener al 57% actual, una xifra més gran que qualsevol índex de popularitat del seu marit registrat per la CNN.

stats