El millor croissant de l'Estat el fan a Roda de Ter

La pastisseria Prat Can Carriel ha guanyat el premi al Millor Croissant Artesà de Mantega

La pastisseria Prat Can Carriel, de Roda de Ter, ha guanyat aquest dimecres la 10a edició del concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya. El certamen, que s’ha celebrat a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, ha comptat amb mig centenar de participants procedents de tot l'Estat.

El pastisser Gil Prat i Parcet, que forma part de la quarta generació de la pastisseria Prat Can Carriel -fundada pel seu besavi l'any 1900- s'ha imposat a la resta de concursants. 

El campionat, que aquest any ha arribat a la desena edició, l’organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria. 

Establiments premiats

Els establiments premiats al llarg de la història del concurs han sigut Canal (2016), Vallflorida Xocolaters (2015), Oriol Balaguer (2014), Ochiai (2013), Sweet by Abraham Balaguer (2012), Turull (2011), Hofmann (2010), i Badia Roca (2009). En la primera edició, el 2008, es va premiar Pablo Iglesias, professor de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Com funciona el concurs:

El concurs ha començat a les 08.00 h, amb l’entrega dels croissants. Entre les 10.30 i les 13.00 h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria han valorat els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts). El que obté més punts és el que guanya. 

Més continguts de