Estils 14/03/2022

El millor xuixo del món el fa la pastisseria Juhé de l’Escala

L’establiment s’ha imposat en la tercera edició del concurs, celebrat aquest diumenge a Girona

ARA
2 min
El xuixo guanyador de la pastisseria Juhé

BarcelonaLa pastisseria Juhé de l’Escala, liderada pel pastisser Agustí Gardella, ha guanyat la tercera edició del concurs El Millor Xuixo del Món. El xuixo guanyador s’ha imposat a una trentena de pastisseries de tot Catalunya que s’havien inscrit en el certamen, disputat aquest diumenge dins el programa de Fòrum Gastronòmic Girona. 

La pastisseria Juhé va obrir l’any 2007 al carrer Santa Màxima, 1, de l’Escala i ofereix pastisseria tradicional, brioixeria artesana, xuixos, etc. El seu fundador, Agustí Gardella, va estudiar hostaleria a Girona i es va formar a pastisseries com La Cubana de Figueres, la Reverter de Girona, o la Masvidal de Torroella. Per a Gardella, el secret dels seus xuixos és la qualitat dels ingredients, especialment la crema, elaborada amb ous i llet frescos. Els seus xuixos es venen a 2,40 €. 

El jurat va assegurar que el xuixo guanyador ha destacat en tots els punts que es valoraven: qualitat de la crema, aspecte interior (massa, esponjament, fullat, cocció), qualitat del fregit i gust (equilibri de crema i fregit). En aquesta edició han format part del jurat, entre altres, els pastissers Julià Castelló i Natalya Prokopenko, i els periodistes gastronòmics Fernando Toda, Josep Sucarrats i Yaiza Saiz. 

Creat pel gastrònom Salvador Garcia-Arbós l’any 2018, coincidint amb el centenari del xuixo, el concurs ha esdevingut un referent per al sector, i ha ajudat a realçar aquest dolç i incrementar-ne les vendes. En la primera edició, l’any 2018, es va imposar la pastisseria Padrés de Banyoles, mentre que en l’última, l’any 2020, el guardó va recaure en la fleca Pa Artesà del Vallès, amb seu a Santa Perpètua de Mogoda i botigues a Barcelona i al Vallès. En tots dos casos, el premi va permetre als dos establiments multiplicar per 10 les vendes de xuixos.

stats