Estils 21/12/2015

Una Miss Món catalana i una Miss Univers efímera

Els dos certàmens de bellesa es produeixen amb pocs dies de diferència i deixen moments i frases –malauradament– per al record

Joan Callarissa
3 min

BarcelonaEls certàmens de bellesa no deixen d'autoparodiar-se any rere any. Després de veure patir Miss EUA fa uns mesos perquè el concurs als EUA és propietat de Donald Trump, boicotejat per mitjans de molts països per les seves declaracions xenòfobes, ara ha arribat el moment estel·lar d'altres 'miss'.

Una Miss catalana i bonica per dins

Dissabte, coneixíem que "per primer cop en la història una espanyola" –com deien molts mitjans– havia estat coronada com Miss Món, un honor que va rebre una noia catalana anomenada Mireia Lalaguna. Rossa, amb els ulls blaus, alta i amb un gran somriure de llavis molsuts, com una minoria de les dones espanyoles, la jove barcelonina ja ha fet les primeres declaracions després del seu triomf.

Lalaguna ha dit a l'agència Efe que el jurat que l'ha escollit com la dona més bonica del món del 2015 estava "buscant una bellesa interior, no només exterior". Tan convençuda està d'això que la Miss es declarava "molt contenta" perquè la gent que l'ha valorat "ha sabut trobar qui és Mireia realment".

Mireia Lalaguna, la nova Miss Món / EFE

Aquesta estudiant de farmàcia, de 23 anys, porta a les seves espatlles una progressiva escalada en el rànquing geogràfic de la bellesa. Només l'any passat, ja va ser Miss Atlàntic, un certamen que al contrari del que podria semblar no se celebra a les Açores ni a Islàndia. La seva mare, que la va seguir fins a la Xina per ser també a la final del concurs, va dir a la mateixa agència de notícia que estava "dalt d'un núvol" i que la seva filla s'havia presentat al concurs perquè "és més que un concurs de bellesa, i per això s'ha presentat". Una màxima difícil de defensar si es té en compte que en surten models més que no pas premis Nobel.

La jove, per lluir la seva bellesa interior durant els propers dotze mesos, ja ha advertit que haurà d'aparcar la seva carrera universitària. De la fèrria censura a la Xina, Lalaguna destacava després de guanyar aquest concurs de bellesa interior i exterior que allí "està tot una mica tancat: premsa, pel·lícules...".

Miss Univers uns minuts

En el certamen de Miss Univers, on se suposa que les dones d'aquest planeta haurien de competir contra altres hipotètics éssers femenins d'altres planetes i satèl·lits, hi ha hagut enguany un problema que li ha donat més mala fama de la que ja tenen aquests concursos. Aquest cop qui s'ha equivocat no és cap de les participants sinó els mateixos organitzadors. El presentador de la gala proclamava vencedora la colombiana Ariadna Gutiérrez i en conseqüència la coronava perquè regnés durant un any. Tot i que el seu regnat es preveia curt –quin monarca dura actualment només un any en el càrrec?–, ho va ser encara més perquè al cap de pocs minuts de portar la corona el presentador va dir que s'havia equivocat i que la guanyadora era Pia Wurtzbach, representant de Filipines.

Davant de l'estupefacció del públic les dues reines, que si el món fos just serien proclamades coprinceses, com passa a Andorra, van seguir amb la seva cara de concurs i la corona va ser trasllada d'un crani a l'altre. La que es va quedar sense premi ja ha rebut el suport d'algunes 'celebrities' a les xarxes. Per exemple, la seva compatriota Sofía Vergara, l'actriu televisiva més ben pagada del món. Ves que no li hagin fet un favor a 'la gran perdedora'.

stats