Estils 03/04/2015

Mor el dissenyador Pedro del Hierro als 66 anys

Tot i tenir prestigi en l'alta costura, defensava la indústria del 'prêt-à-porter' i hi treballava molt

Europa Press
1 min
Pedro del Hierro

MadridPedro del Hierro ha mort aquest divendres a Madrid als 66 anys, segons han confirmat fonts del grup Cortefiel, al qual pertany des del 1989 la firma creada pel dissenyador.

El 1974 va presentar la seva primera col·lecció a la premsa, i dos anys més tard, amb 28 anys, es va convertir en el membre més jove de la Cambra d'Alta Costura, en la qual hi havia aleshores dissenyadors del prestigi de Pedro Rodríguez, Pertegaz, Santa Eulalia i Lino.

Encara que el món de l'alta costura el va fer triomfar, Pedro del Hierro va estar sempre proper al 'prêt-à-porter' i va ser molt conscient de la importància que el suport industrial té per a un creador.

"La moda sense la indústria no és res –afirmava–. Pots mantenir l'alta costura amb unes quantes cosidores i un taller molt petit, però la moda tal com la concebem avui ha de comptar amb la indústria, i totes les grans marques que hi ha al món, totes, estan perfectament connectades amb la indústria".

El 1989, Pedro del Hierro va integrar les seves col·leccions al grup Cortefiel. El dissenyador es va retirar el 2011 i l'any següent, la firma, present en més de 20 països, va nomenar la dissenyadora Carmen March com a directora creativa.

stats