Estils 07/05/2021

El fiord d''El senyor dels anells' es blinda contra el turisme massiu

Nova Zelanda limitarà les visites a l'emblemàtic Milford Sound / Piopiotahi, considerat Patrimoni Mundial

ARA
1 min
Una vista panoràmica del fiord

BarcelonaNova Zelanda fa temps que lluita contra el turisme de masses, contra l'aglomeració en llocs emblemàtics, naturals o protegits, i contra els viatges que només busquen marcar una creu a cada lloc visitat. Aquesta setmana el govern del país oceànic ha fet un pas més en aquesta direcció i ha decidit blindar un dels seus espais més emblemàtics, el fiord Milford Sound / Piopiotahi, un dels escenaris de la pel·lícula El senyor dels anells, que va ser descrit per Rudyard Kipling com "la vuitena meravella del món", i que està considerat un dels destins naturals més importants del país.

El ministre de Turisme, Stuart Nash, ha explicat que el turisme en aquesta zona natural "no pot tornar a nivells precovid". "La pressió significativa dels 870.000 visitants anuals debilita els valors ambientals i culturals i la infraestructura del Parc Nacional", ha dit en unes declaracions recollides per l'agència Efe.

Per protegir aquesta zona que té colònies de foques, dofins i pingüins, el govern destinarà 9 milions d'euros a projectes per crear "experiències turístiques més sostenibles i d'alta qualitat" que van en la línia de limitar el nombre de visitants que hi poden accedir. Aquesta iniciativa forma part del Pla de Transformació de la Indústria del Turisme, que afecta cinc destins de l'Illa del Sud del país i que pretén reprendre l'activitat turística de manera molt més sostenible i menys massificada que abans de la pandèmia.

stats